Reclamă

Toate femeile iubesc florile, ori că sunt buchete sau în ghivece. Ce ne facem atunci când ele se usucă în primele două zile după ce le-ai primit. Iată câteva trucuri pentru a le menține proaspete o perioadă mai îndelungată.

1. Înainte de a pune florile în vază, împrospătează tăietura cozii, îndepărtând 2 cm din ea. Taie cât mai oblic, pentru a mări suprafaţa de absorbţie a apei. Fă acest lucru sub un jet de apă.

2. Florile cu tije lemnoase (trandafir, liliac, crizantemă) se zdrobesc la bază pe o lungime de 5-6 cm, se opăresc codiţele în apă clocotită şi apoi se pun în cadă, sub apă rece, şi se lasă între 30-60 de minute. La gerbera, tija se spintecă ori se înţeapă cu acul.

3. Pentru narcise şi zambile, a căror tijă secretă un lichid lipicios, este necesară introducerea pentru câteva secunde a codiţei în apă clocotită, înainte de a le pune în vază.

4. Dacă florile au început să dea semne de ofilire, aplică- le un tratament de înviorare înainte de a le pune în vas. Umple cada cu apă rece şi scufundă-le în ea. Ţine-le aşa cel puţin o oră.

5. Un alt truc estesă pui florile în frigider timp de 6 ore, înainte să le aranjezi în vază. În acest mod, le vei tripla viaţa.

Pixabay

6. Poţi menţine prospeţimea buchetului pulverizând apă pe flori.

7. Pentru a împiedica putrezirea tijelor, schimbă zilnic apa din vas. De asemenea, spală porţiunea de tijă care s-a aflat sub apă şi reîmprospătează tăietura.

  1. Dacă florile sunt în stadiu de boboc, le poţi stimula deschiderea punând o linguriţă de zahăr în apa din vas.

9. Zahărul este indicat pentru prelungirea vieţii trandafirilor, garoafelor şi crizantemelor. Pune 100 grame zahăr la 1 litru de apă.

10.  Florile provenite din florării au nevoie de apă la o temperatură egală cu cea a camerei.

Folosește sarea de bucătărie

11. Un praf de sare de bucătărie (80 g de sare/1 l de apă) sau câteva picături de oţet vor păstra apa proaspătă mai mult timp.

12. Florile ţin mai mult dacă adaugi în apă câteva picături de acid boric (concentraţie 10%) sau un pic de aspirină (o jumătate de pastilă la 3 l de apă).

13. Dacă îndepărtezi vârfurile galbene din interiorul florilor de crini, acestea vor rezista mai mult, deoarece procesul de polenizare este întrerupt.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro