Reclamă
Reclamă

Mulți bebeluși sunt legănați pe picioare până adorm de către părinți sau bunici. Te-ai gândit vreodată că acest lucru minor îi poate afecta sănătatea? Iată ce spun specialiștii despre acest obicei și vezi dacă trebuie să încetezi să-l mai faci. 

De cele mai multe ori considerăm că legănatul pe picioare este o plăcere pentru copil și astfel, va reuși să adoarmă, indiferent de circumstanțe. Un copil care este pus pe picioare și zgâlțâit va ameți și va adormi obligat, nu din propria sa dorință. Micuțul nu are sprijin asupra capului rău și riscă să fie destul de afectat de acest lucru, aparent, minor.

Bebelușul va fi zgâlțâit și sănătatea îi poate fi afectată fără ca noi să știm motivul. Se pare că în timpul mișcărilor de dreapta stânga la care este supus copilul creierul ajunge să se deplaseze. Neavând sprijin din partea mușchilor gâtului, capul i se va mișca, iar creierul, fiind în dezvoltare, poate să lovească pereții craniului. Mai târziu, acest lucru poate duce la afecțiuni mai grave la nivel cerebral  și trebuie să fim extrem de atenți.

@flaveur.ro Leganatul copilului pe picioare – sindromul copilului zgaltait #diversificarebebe #diversificareflaveur #flaveur #bebelusi #mamicipetiktok #diversificare #invatapetiktok ♬ original sound – Flaveur

Reclamă

„La cursul de puericultură am învățat un lucru foarte interesantă despre metoda de a adormi copilul legănându-l pe picioare. Ne-a spus să nu folosim această metodă pentru a adormi copilul. A avut mare dreptate și am început să fac research. Mișcările repetate stânga dreapta îl amețesc pe copil și de asta adoarme. Când punem copilul pe pernă, pe picioare, nu este un legănat lin, ci o zgâlțâială și dacă ne enervăm că el plânge și vrem să îl cumințim mai repede, îl vom zgâlțâi și mai rău. Problema este că vom afecta creierul copiilor fiindcă mușchii gâtului la un nou născut nu sunt suficient dezvoltați pentru a menține greutatea capului. La un nou-născut creierul se dezvoltă și aceste mișcări de stânga dreapta va mișca și creierul, lovind pereții craniului.”

Reclamă
Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro