Reclamă
Reclamă

Mâinile reci, deși inofensive la prima vedere, pot fi un semn al unei afecțiuni grave. Nu mulți știu acest lucru și merg la medic prea târziu.

Când trebuie să mergi la medic dacă ai mereu mâinile reci

Cu toți cunoaștem o persoană care indiferent de anotimp și de cât de cald este afară, are mâinile reci. Sau, în unele cazuri, ar putea fi cazul chiar despre dumneavoastră.

Ei bine, acest lucru, aparent inofensiv, poate spune mai multe despre organismul nostru decât ne-am aștepta. Medicii semnalează că mâinile reci sunt un prim simptom al faptului că suferim de tensiune arterială scăzută. Sau, cu alte cuvinte, că avem circulația nu foarte bună.

Mâinile mereu reci pot semnala însă și anumite boli, pe care dacă nu le tratăm la timp riscăm să ajungem într-o situație gravă. Doctorii ne sfătuiesc să ne facem investigații din timp și să ne adresăm lor ori de câte ori observăm că ceva este în neregulă cu corpul nostru.

Reclamă

Pentru mâinile reci, un simptom care ar trebui să ne trimită la medic este atunci când sunt însoțite de dureri sau de alte lucruri care nu sunt în regulă.


De ce boli poți suferi

Boala Raynaud este în general declanșată de temperaturile scăzute și specifică celor din zone unde este mereu frig. Vasele de sânge se îngustează atât la mâini, cât și la picioare și acestea sunt mereu reci. În unele cazuri, poate fi asociată cu afecțiuni autoimune, cum ar fi lupusul sau sclerodermia.

Hipotiroidismul este o afecțiune a glandei tiroide. În cazul în care sunteți mereu obosit, vă este mereu frig sau ați avut fluctuații de greutate în ultimele luni, e cazul să mergeți să vă verificați.

Bolile cardiovasculare se pot manifesta, chiar și la început, prin mâini și picioare reci, căci aceste afecțiuni afectează circulația sângelui. Alte simptome asociate pot include amorțeală, durere în piept, dificultăți de respirație și oboseală excesivă.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro