Reclamă

Odihna este unul dintre pilonii care ajută organismul în a funcționa în parametrii optimi. În medie, o persoană adultă are nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte. Diminuarea acestui interval poate duce la probleme de sănătate grave. Totuși, lipsa somnului devine în zilele noastre o problemă tot mai des întâlnită mai ales în rândul tinerilor.

Una dintre afecțiunile cu care te poți confrunta dacă ai insomnii este hipotiroidismul. Excesul de hormoni tiroidieni are drept caracteristici și alte simptome.

Puls mărit

Deseori acest simptom caracteristic unui organism care se confruntă cu excesul de hormoni tiroidieni este confundat cu atacul de panică. Pulsul mărit duce inclusiv la dureri de cap. Dacă te confrunți cu aceste semne ar trebui să ajungi cât mai rapid la medic.

Palpitații

Nu întotdeauna palpitațiile indică o problemă cardiologică. Astfel, dacă ai hipotiroidism, palpitațiile pot fi prezente inclusiv atunci când nu faci efort.

Tremor

Deseori se spune că tremorul apare fie pe fondul stilului de viață, fie din cauza unor grave probleme de sănătate. Excesul de hormoni tiroidieni în organism poate avea deseori și astfel de simptome, chiar de la vârste precum 25-30 de ani. Este esențial să te adresezi cât mai rapid medicului dacă organismul îți trimite astfel de semnale.

Insomnie

Hipertiroidismul, dar și hipotiroidismul sunt în strânsă legătură cu odihna. În aproape toate cazurile, persoanele care suferă de una dintre aceste condiții medicale nu pot avea un somn liniștit. Te poți confrunta cu insomnii sau dimpotrivă cu dorința constantă de a dormi. De altfel, mulți pacienți care au aceste afecțiuni se confruntă și cu sindromul picioarelor neliniștite.

Totodată, durerile articulare și musculare au legătură cu simptomele hipotiroidismului. Disfuncțiile sexuale sau căderea părului sunt alte indicii care ar trebui să te ducă cu gândul la un astfel de diagnostic.

Creșterea în greutate, dar și fața umflată sunt semne ale acestei probleme de sănătate.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro