Reclamă

Gospodinele se confruntă des cu această problemă. După ce au făcut o mâncare, cu siguranță delicioasă, mâinile miros a diferite alimente. În funcție de ce s-a gătit, pot mirosi a ceapă usturoi sau pește, ceea ce nu este foarte plăcut. Am găsit o modalitate extrem de simplă prin care poți scăpa de el cu un ingredient minune pe care oricine îl are în casă.

După ce ai tocat legume sau diferite alimente, mirosul rămâne impregnat pe piele și nu este plăcut. Am găsit o soluție care va fi salvatoare. Tot ce ai de făcut este să te speli cu apă și sare, iar mirosul va dispărea ca prin minune. Pui în palmă sare fină, o freci puțin și apoi te clătești.

Pixabay

Alte trucuri de bucătărie

Pentru a curăța tocătoarele și vesela, poți folosi zeama de la o lămâie amestecată cu apă. Îți va reîmprospăta instant totul. Pentru mirosurile grele din frigider sau cuptorul de microunde tot lămâia este recomandată, care te va scăpa rapid de orice miros neplăcut.

Pentru a evita gustul de iute când cureți ardei și trebuie să îndepărtezi semințele, pune câteva picături de ulei pe degete și abia apoi taie ardeiul. În acest fel, uleiul va împiedica substanțele iuți să pătrundă prin piele și să lase un miros și un gust picant pe mâini.

Dacă prăjitul de ceapă este o oroare pentru tine fiindcă rămâne mirosul în toată bucătăria pentru câteva ore bune, uite aici câteva sfaturi pentru te ajută să scapi de miros,


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro