Nu de puține ori, medicul neurolog și psihiatru Dumitru Constantin Dulcan a vorbit în aparițiile sale despre noua spiritualitate. Doctorul, în vârstă de 83 de ani, este recunoscut pentru lucrarea „Inteligența materiei”, dar și pentru alte cărți redactate și publicate de-a lungul timpului. În cadrul mai multor interviuri și podcasturi, acesta a vorbit despre lumea și conexiunea spirituală.
Ce înseamnă a fi spiritual
Din perspectiva profesorului Dulcan, spiritualitatea este emanația unei noi științe care s-a conturat îndeosebi spre sfârșitul secolului abia încheiat. Practic, viziunea materialistă asupra lumii a permis crearea unei civilizații tehnologice avansate, cu avantaje pentru ameliorarea condiției umane. Chiar și așa, doctorul mărturisește că filosofia care a motivat-o nu a reușit să evite actuala criză globală.
„A fi spiritual înseamnă, pur și simplu, a avea preocupări de ordin spiritual. De a înțelege că dincolo de noi este o rațiune, asta înseamnă a-i înțelege sensul, pentru că noi venim toți aici cu un sens, și de a face eforturi să te înscrii în solicitarea acestei surse de dincolo de noi.
Sunt foarte mulți oameni care au citit, care știu. Însă, din punct de vedere spiritual sunt fermi. Nu e totul să știi, important e să și aplici”, a mărturisit medicul, Constantin Dulcan.
@ayahuasca_romania Ce înseamnă să fii spiritual? #spiritualitate #dezvoltarepersonala #religie #dumnezeu #dezvoltarespirituala #dulcan #spirituali #viata ♬ What a Wonderful World – Louis Armstrong
Fiecare om are menirea sa
În ultima vreme, autorul a dezvăluit că suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasați și mai aproape de autodistrugere. Mai mult de atât, doctorul a afirmat că nimic nu se va schimba în drama lumii actuale dacă rămânem la aceeași gândire.
„Eu, de altfel, cred următorul lucru, că cei care se ocupă de spiritualitate în toate formele ei, cred că vin născuți pentru asta. Au în creierul lor această capacitate, ceilalți nu o au. Nu sunt de condamnat. Fiecare dintre noi este menit să facă ceva. Sunt atâția oameni care au preocupări directe, concrete. Foarte bine, este harul lui. Eu îi admir pentru harul lor, ei trebuie să admită că și eu am alt har”, a mai adăugat profesorul.