Reclamă
Reclamă

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat miercuri că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a aflat în conflict de interese administrativ, după ce a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică, iar ulterior a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de acea persoană. Conform ANI, Fritz a încălcat prevederile legale referitoare la conflictele de interese.

Dominic Fritz a afirmat că va contesta decizia în instanță. „Mi-au făcut și mie un dosărel. Agenția Națională de Integritate consideră că în noiembrie 2020 m-am aflat într-o situație de conflict de interese administrativ și propune să mi se înceteze mandatul. Bineînțeles că tot demersul este absurd și complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate în instanță toată bizareria menită să mi se lipească și mie o etichetă de pătat politic”, a declarat Fritz.

Totodată, prefectul de Giurgiu, Florentina Stănculescu, este considerată de ANI în stare de incompatibilitate, deținând simultan funcția de vicepreședinte al PSD Giurgiu și o funcție publică în cadrul Consiliului Județean Giurgiu. Conform legii, acest cumul de funcții este interzis.

Reclamă

În aceeași situație se află și alți aleși locali. Neculai Mocanu, consilier local la Râșnov, a participat la deliberarea și aprobarea a 13 hotărâri în favoarea societății în care avea interese personale, încălcând astfel regimul juridic al conflictelor de interese. Consilierul local din Sânnicolau Român, județul Bihor, Cristian Gheorghe Trifan, a adoptat o hotărâre în favoarea unui imobil pe care ulterior l-a concesionat, fapt care constituie un conflict de interese.

Gheorghe Crișan Dumitru, consilier local la Vadu Moților, județul Alba, a participat la adoptarea a șapte hotărâri în favoarea societății comerciale la care era angajat, încălcând astfel legislația privind conflictele de interese.

Aceste cazuri reflectă multiple situații de încălcare a legislației privind conflictele de interese și incompatibilitățile de funcții în diverse județe ale țării, după cum se arată în comunicatul de presă al ANI. Conform legii, cei implicați vor trebui să răspundă în fața instanței pentru acțiunile lor.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro