Majoritatea oamenilor folosesc castraveți în alimentația lor în timpul sezonului de vară mai ales. Castravetele este o legumă hidratantă care nu provoacă pierderi de apă în organism.
În afară de aceste beneficii, consumul de castraveți vă va menține chiar și pielea hidratată. Cu toții știm despre toate beneficiile castraveților. Dar cu siguranță nu cunoașteți și dezavantajele acestei legume.
Explicația pentru care nu e bine să consumi castraveți noaptea
Deși este în multe gospodării se obișnuiește să mănânci salate de castraveți împreună cu fiecare masă, unii oameni se feresc de a consuma aceste legume, mai ales în timpul nopții. Experții în nutriție vă sugerează să faceți același lucru.
Unele dintre legume precum morcovii, țelina și chiar castravetele ar putea părea ușor de mâncat și digerat. În realitate lucrurile nu sunt chiar așa. Chiar dacă le ai ca gustare principală, trebuie să știi că aceste legume conțin în ele un volum mare de apă. Castravetele, de altfel, este format din 95% apă. O cantitate mare de apă te va face să te simți „plin” și umflat și, ca rezultat, îți va perturba somnul.
O substanță toxică numită cucurbitină se găsește în castraveți. Cu cât mănânci mai mult castraveți, cu atât această substanță toxică va intra în corpul tău. Din acest motiv, inflamația poate apărea în multe alte organe, inclusiv ficatul, pancreasul și vezica biliară pot fi afectate.
Consumul excesiv de castraveți are efect asupra rinichilor. Consumul prea mult de castraveți poate provoca crampe stomacale și probleme cu gazele.
Deși nu susținem să renunțați complet la castraveți din dieta ta voastră, un lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare este să-i consumi înainte de cină. Este recomandat a se face acest lucru cu cel puțin 20-30 de minute înainte. Pentru un somn adecvat, ar trebui să aveți întotdeauna o cină ușoară și sănătoasă și să nu aveți prea multă apă care poate perturba echilibrul intestinal.