Benone Sinulescu a părăsit scena muzicii românești. Îndrăgitul artist a murit la vârsta de 84 de ani și a lăsat în urmă un gol imens. Colegii lui de scenă încă nu se pot obișnui că „Nea Beni”, așa cum îl alintau, nu mai este printre ei. Totuși, moartea marelui artist a devenit și o afacere profitabilă pentru cei care au în colecție un vinil semnat de Benone Sinulescu.

Cu cât se vinde un material discografic de-ale lui Benone Sinulescu?

Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai reprezentativi artiști ai muzicii de la noi. Interpretul a avut o carieră fulminantă și nu a luat niciodată pauză de la marea lui pasiune, muzica. Toată lumea i-a apreciat munca, mai ales că artistul se lăuda cu 26 de albume lansate și multe piese care au ajuns la inimile fanilor.

Acum, după moartea acestuia, site-urile de specialitate au început să fie aibe din ce în ce mai multe anunțuri cu viniluri de vânzare. Un astfel de material semnat de Benone Sinulescu costă în jur de 60 de lei. Specialiști în domeniu spun că este posibil ca prețul acestora sa crească, mai ales că acum sunt o raritate.

Afacere profitabilă după moartea lui Benone Sinulescu. Cu cât se vinde acum un vinil semnat de artist?
stiri.md

Ce boală l-a răpus pe îndrăgitul interpret?

Vestea morții artistului a picat ca un trăznet asupra familiei, dar și asupra colegilor de scenă. Benone Sinulescu anima fiecare încăpere unde mergea, iar la evenimente, era sufletul petrecerii. Acum, în urma lui au rămas piesele sale, dar și aparițiile tv, acolo unde mergea mereu cu foarte mare drag. Benone Sinulescu s-a stins din viață din cauza unei pneumonii, iar soția sa abia și-a găsit puterea să facă primele declarații în ziua morții.

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram; dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus. N-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19. A murit astăzi, la orele 14.30. Îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica. Îl vom înmormânta la Eternitatea. El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină. Sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat, în exclusivitate în ziua morții pentru impact.ro, soția lui Benone Sinulescu.