Reclamă
Reclamă

Principalul aeroport din Milano, Malpensa, va fi redenumit după numele fostului premier italian şi om de afaceri Silvio Berlusconi. Anunţul a fost făcut de ministrul italian al transporturilor, Matteo Salvini, conform agenției Reuters.

Berlusconi, care a murit anul trecut la vârsta de 86 de ani, a condus patru guverne în fruntea partidului său de centru-dreapta Forza Italia.

La o conferinţă care a avut loc în sudul Italiei, Salvini a spus că autoritatea aviației civile a aprobat o solicitare a regiunii Lombardia de a redenumi aeroportul Malpensa în onoarea lui Berlusconi. Salvini a declarat: „Având în vedere că decizia finală aparţine ministrului transporturilor, chiar cred că se va merge mai departe.”

Reclamă

Ministrul a adăugat că această inițiativă este o manieră de a onora memoria lui Berlusconi: „În memoria prietenului meu Silvio, un mare om de afaceri, un mare cetăţean milanez şi un mare italian,” a postat ulterior Salvini pe platforma de socializare X, alături de o fotografie cu Berlusconi şi aeroportul Malpensa.

Redenumirea aeroportului Malpensa după Silvio Berlusconi vine ca un omagiu adus personalității sale politice și contribuțiilor sale ca om de afaceri. Berlusconi a avut o carieră marcantă în politica italiană și în mediul de afaceri, fiind una dintre figurile proeminente ale ultimelor decenii.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro