Reclamă
Reclamă

Adolescenta de 16 ani din Oradea, care și-a înjunghiat profesorul, a fost arestată, fiind acuzată pentru tentativă de omor.

Fata va rămâne după gratii timp de 30 de zile, în conformitate cu decizia autorităților. Incidentul a avut loc în biroul directoarei școlii, chiar în fața mamei fetei.

Motivul inițial al conflictului pare să fi fost prezența unui băiat în camera fetei după ora de stingere. Potrivit declarației directoarei școlii, pedagogul internatului i-a atras atenția adolescentei în legătură cu acest incident.

Eleva din Oradea care și-a înjunghiat profesorul, arestată

Reacția fetei a fost extrem de violentă, ascunzând un cuțit de mari dimensiuni în mânecă și atacându-l pe pedagog, chiar în biroul directoarei.

Reclamă

Potrivit directoarei școlii, incidentul a avut loc săptămâna trecută, dar alege să nu facă publice detalii în acest moment. Ea a menționat că a vrut inițial să-i spună mamei fetei despre comportamentul fiicei sale, însă fără să impună repercursiuni severe.

Șocant! Tânăr de 25 de ani, găsit mort în parcul Orășelul Copiilor din București. Acesta ar fi fost consumator de droguri
Social media

Cu toate acestea, mama fetei a aflat despre incident și a venit la școală pentru a discuta situația cu directoarea.

Fata a fost recunoscută ca una dintre cele mai bune eleve ale școlii și avea chiar bursă de merit. Această acțiune șocantă este departe de a se potrivi cu imaginea și reputația ei anterioră. Cu toate acestea, acum se confruntă cu acuzații grave și va trebui să răspundă pentru faptele ei în fața justiției.

Care ar fi fost motivul gestului șocant

Ea a spus ca a recurs la acest gest pentru ca profesorul i-ar fi făcut avansuri sexuale. Pedagogul agresat a fost operat de urgență și se află în prezent sub supravegherea medicilor în secția de terapie intensivă. Starea lui de sănătate este încă necunoscută, iar anchetatorii vor înțelege mai bine circumstanțele atacului în următoarea perioadă.

Un aspect ce ridică întrebări în acest caz este modul în care tânăra a reușit să introducă un cuțit de mari dimensiuni în instituția de învățământ.

Procurorii vor investiga acest aspect în detaliu, pentru a înțelege dacă există probleme de securitate la colegiul tehnic Traian Vuia și cum ar putea fi prevenite astfel de incidente în viitor.

Episodul s-a petrecut într-un moment în care România se confruntă cu o serie de probleme sociale și economice.

Din păcate, violența în școli nu este un fenomen nou, iar acest incident arată încă o dată cât de slabă este securitatea în școlile de la noi din țară.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro