Pentru cei mai mulți dintre noi adolescența a însemnat fiorii primei iubiri, ieșiri cu prietenii, probleme la școală, însă să vedem cum și-au petrecut cei mai frumoși ani din viață personalități precum Bill Gates, Elon Musk și Mark Zuckerberg.

Bill Gates a descoperit ceea ce numim atracția pentru calculatoare la vârsta de 13 ani în timp ce era elev al școlii din Seattle. Geniul din spatele companiei Microsoft a scris codul unui joc, iar apoi a trecut la lucruri mai serioase intrând în afaceri cu co-fondatorul Microsoft, Paul Allen. Pentru puțină lume este cunoscut faptul că Bill Gates a abandonat studiile Universității Harvard pentru a se dedica proiectului său și anume Microsoft.

Elon Musk la fel ca și Bill Gates a intrat în lumea tehnologiei la vârsta de 12 ani când a scris codul unui joc cu nave spațiale lansat abia în anul 2015 de către un inginer software de la Google. Fondatorul  sistemului de plată Paypal, dar și al companiei Tesla și-a început inițial studiile în Canada la Universitatea Queen’s, însă s-a transferat apoi în Pennsylvania pentru a studia fizica și afacerile.

Mark Zuckerberg a început de la o vârstă fragedă să creeze programe pentru calculator și chiar a reușit să își creeze propriul său program de mesanger, Zucknet folosind limbajul de programare Atari Basic. Alt program creat de acesta încă de la o vârstă fragedă a fost Synapse, capabil să învețe preferințele muzicale ale utilizatorului. Înscris și acceptat la Universitatea Harvard, Mark Zuckerberg a renunțat la studii dedicându-se creării a ceea ce astăzi numim Facebook.