Reclamă

E posibil să nu se mai dea vouchere de vacanţă, este declarația făcută, marți, de premierul desemnat Ludovic Orban. PSD a respins OUG 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
Majoritatea din Senat, dominată de PSD, a respins luni ordonanța de urgență a cabinetului Orban menită să corecteze impactul OUG 114, supranumită „a lăcomiei”, cu 69 de voturi „pentru”, 44 „împotrivă” şi trei abțineri, potrivit Digi 24.

„Nu aţi văzut ce fac cu Ordonanţa de Urgenţă 1, care este piatra de temelie a construcţiei bugetare şi care este ordonanţa de urgenţă prin care am corectat toate aberaţiile antieconomice care au fost cuprinse în OUG 114? PSD ieri, la Senat, a părut într-un delir total prin ceea ce au votat ei acolo.

Înseamnă că ei vor să crească punctul de amendă (…), vor să îşi crească lefurile de parlamentari şi ale demnitarilor, noi în ordonanţă reglementasem să plafonăm indemnizaţiile pentru toate funcţiile de demnitate publică tocmai pentru a reduce cheltuielile bugetului pe anul ăsta. (…) Noi am stabilit prin OUG măsuri de restrângere a cheltuielilor publice, am stabilit că acordăm în continuare voucherele de vacanţă, dar am menţinut valoarea lor la nivelul anului 2019 pentru a nu provoca o cheltuială suplimentară.

E posibil, în forma în care ei au respins ordonanţa de urgenţă, nici să nu se mai dea vouchere de vacanţă, la limită. Probabil PSD, pur şi simplu, şi-a pierdut cumpătul, nu poţi să respingi o ordonanţă care corectează nişte deficiente majore”, a susţinut Ludovic Orban, într-o declaraţie de presă la Palatul Parlamentului.

Klaus Iohannis, despre OUG 144: „O şmecherie pesedistă”
Klaus Iohannis a transmis că OUG 114 a fost „o şmecherie pesedistă pentru a face rost de bani”, crezând că românii vor mai fi păcăliţi un an de zile.

„O şmecherie pesedistă pentru a face rost de bani. Au improvizat o şmecherie şi au crezut că vor face în acest fel rost de bani şi că vor păcăli pe români încă un an, ca să pară că ei gestionează banii publici bine.

Ordonanţa a produs foarte mult deranj şi soluţia de anulare nu este fezabilă pentru că sunt chestiuni care nu mai pot fi întoarse pur şi simplu, efectele nu sunt reversibile, este nevoie de o analiză foarte profundă. Îi asigur pe români că se lucrează la această chestiune şi va fi rezolvată”, a spus președintele Klaus Iohannis la momentul respectiv.

Deputații au decis! Se majorează valoarea tichetelor de masă. La ce sumă ajunge în 2020
La sfârșitul anului 2018, Ordonanţa 114 a introdus o aşa-zisă „taxă pe lacomie”, calculată în funcţie de indicele ROBOR, despre care fosta coaliţie de guvernare PSD și ALDE a susţinut că ar fi fost manipulat de bancheri. Băncile urmau să fie taxate cu un anumit procent din toate activele lor, în funcție de ROBOR şi ar fi ajuns să achite 5,4 miliarde de lei la stat.

În plus, OUG 114 aducea taxări suplimentare pentru domeniul comunicațiilor și impozitări suplimentare pentru sectorul energentic. De asemenea, ordonanța viza modificări pentru pilonul doi de pensii și aducea modificări în sectorul construcțiilor și al administrației publice locale.


Reclamă

Share.

Pasionata de jurnalism cu o experienta de peste 20 de ani. A lucrat la publicatii precum capital.ro, evenimentul zilei cat si digi24.ro

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro