Ultimele decizii ale Ministrului de Interne, Marcel Vela, au stârnit o serie de scandaluri şi nemulţumiri la sediul M.

A.I. Marcel Vela a decis, printr-o hotărâre oficială, să suspende toate concursurile pentru ocuparea unor posturi de conducere şi de execuţie din instituţiile prefectului şi din celelalte structuri aparţinătoare Ministerului Afacerilor Interne. De altfel, tot Ministrul a anunţat că toate examenele erau organizate pe pile şi relaţii, fapt care a dus la stoparea acestor ilegalităţi.

În ultimele săptămâni, Ministerul Afacerilor Interne anunţase organizarea unor concursuri pentru ocuparea unor funcţii în cadrul Ministerului. Noul Ministru, Marcel Vela a verificat modul în care se organizau aceste concursuri, mai ales că au fost anunţate „peste noapte”.

Ordinul a stârnit o serie de dezbateri, pe grupurile sociale și în interiorul sindicatelor din structurile MAI. Unii aplaudă decizia noului ministru, alții nu sunt de acord cu acest ordin, însă măsura este luată şi este irevocabilă. Concursurile au fost anulate, mai ales că, după spusele Ministrului, toate erau organizate pe pile şi relaţii, iar hotărârea luată este valabilă până la încheierea verificărilor care au loc în prezent la M.A.I. şi până la finalizarea calculelor care stau la baza bugetului pentru anul 2020.

În momentul în care se vor organiza concursurile din Ministerul Afacerilor Interne, Ministrul Vela a declarat că va avea grijă ca fiecare candidat să fie admis pe propriile cunoştinţe, fără să se mai ţină cont de „pile şi relaţii”.