Până de curând, ADHD-ul era considerată o tulburare neuronală care îi viza strict pe cei mici. Cercetările avansate ale aspectelor afecțiunii au scos la iveală că un procent semnificativ al adulților pot avea această tulburare. Din nefericire, afecțiunea fie este descoperită târziu, cu mare greutate, fie este confundată cu alte boli.

Simptomele ADHD, asociate cu depresia și anxietatea

În primul rând este greu de crezut cum un copil poate trece la perioada adolescenței fără ca părinții să observe vreo neregulă. De altfel, același lucru este valabil și pentru adolescentul cu ADHD ajuns la vârsta tinereții. Ei bine, deseori acest lucru este posibil. Mulți părinți asociază dereglările comportamentale ale copilului cu  răsfățul sau al adolescentului cu rebeliunea.

Tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție se traduce prin imposibilitatea persoanei adulte de a menține atenția, comportament impulsiv dar mai ales nerăbdarea.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

La pachet cu aceste semne distinctive sunt stările depresive, comportamentul bipolar, stima de sine scăzută, anxietate socială. Deseori acestea din urmă sunt asociate în zilele noastre mai degrabă cu depresia. Medicul specialist poate cu siguranță să  distingă simptomele deficitului de atenție ca tulburare mentală și o depresie.

Bineînțeles diagnosticul ADHD la adulți este necesar a fi atribuit de către neurolog, psihiatru și chiar terapeut. Examinarea are loc pe perioadă mai îndelungată ( consultații repetate) pentru a distinge exact dacă poate fi vorba de această tulburare sau altă problemă de sănătate.

Teama de a nu fi respinși în societate îi determină pe mulți dintre cei care au descoperit că au tulburarea să recunoască acest lucru. Din nefericire, există în jurul nostru persoane care trăiesc cu acest diagnostic pe umeri, considerând că nu ar fi suficient de buni pentru colectiv dacă și-ar asuma tulburarea. Lucru total nepotrivit spun specialiștii. Persoanele cu ADHD au numeroase calități care îi disting de ceilalți. Puțini știu că personalități celebre contemporane sau nu, au avut această tulburare.

Medicul lui Abraham Lincoln sau al lui Bethoween au descoperit că cei doi au ADHD. De asemenea, Bill Gates, Will Smith sau Jim Carey au recunoscut public că au primit acest diagnostic.