Întrebați pe oricine de peste 5 ani și vă vor spune că Isus Hristos s-a născut pe 25 decembrie în anul 1 d.Hr.
Ei bine, nu. De fapt, cel puțin anul este greșit. Cum poate fi asta când calendarul nostru a început ca Anno Domini, în anul Domnului nostru? Este întotdeauna puțin dificil să îmbătrânim lucrurile mai ales când vorbim despre acum 2000 de ani. Dar un fapt pe care îl cunoaștem este moartea regelui Irod în anul 4 î.Hr.
Irod era cunoscut drept „un nebun care și-a ucis propria familie și mulți rabini”. Dar și pentru epurarea pruncilor din cauza fricii de a fi înlocuit de venirea „Regelui evreilor”. Iisus și părinții lui au scăpat de ghearele ucigașe ale lui Irod, dar această poveste ne arată că Hristos trebuie să se fi născut înainte de anul 4 î.Hr.
1.Ce zodie este
O altă parte semnificativă a poveștii este Steaua din Betleem, care a apărut în mod misterios la momentul nașterii lui Iisus. Unii oameni au sugerat că acesta ar putea fi rezultatul unei explozii de supernovă sau a apariției unei comete deosebit de strălucitoare. În timp ce acest argument se potrivește cu apariția bruscă, el cade într-un aspect de o importanță vitală.
Cei Trei Regi care L-au vizitat pe Iisus au fost astrologi. Aceștia, au fost ghidați de Steaua și, deoarece se știa că au călătorit la o distanță considerabilă de la Est. Apariția Stelei din Betleem ar fi trebuit să fie ceva care ar fi putut fi prezis dinainte.
O apariție prezisă a unei comete sau a unei supernove ar fi depășit tehnologia disponibilă astrologilor la acea vreme. Ceea ce ar fi știut cu siguranță despre Marea Conjuncție din 7 î.Hr.
2.Totul se leagă de planete
O mare conjuncție este o conjuncție a planetelor Jupiter și Saturn. Marile Conjuncții au loc în mod regulat, la fiecare 18-20 de ani. Ca urmare a perioadei orbitale combinate de 12 ani a lui Jupiter în jurul Soarelui și a perioadei orbitale de 30 de ani a lui Saturn.
Cea mai mare conjuncție este o conjuncție a lui Jupiter și Saturn la sau aproape de opoziția lor față de Soare. În acest scenariu, Jupiter și Saturn vor ocupa aceeași poziție în ascensiunea dreaptă în trei ocazii separate pe o perioadă de câteva luni. Astfel de apariții triple sunt de fapt cunoscute ca conjuncții triple.
În anul 7 î.Hr. a existat cea mai mare conjuncție, de fapt Jupiter și Saturn erau împreună în ascensiune dreaptă și longitudine zodiacală. O conjuncție de planete are loc în Zodiac.
Dar aceasta este doar într-un plan, cele două planete ar putea fi încă la o distanță considerabilă una de cealaltă. Una deasupra celeilalte pe cerul nopții. O conjuncție între ascensiunea dreaptă și longitudinea zodiacală este mult mai rară și ar da aspectul planetelor fiind practic una peste alta. Este ca o eclipsă de Soare sau de Lună spre deosebire de o conjuncție normală.
3. Data tradițională
Data tradițională de naștere a lui Iisus Hristos este 25 decembrie, 1 d.Hr. Dar această dată a fost probabil aleasă pentru a coincide cu ziua finală a Saturnaliei.
Saturnaliile nu aveau nimic de-a face cu Hristos sau creștinismul, fiind o sărbătoare romană antică în cinstea zeului Saturn și care marchează solstițiul de iarnă. Primii conducători ai Bisericii Creștine au încercat, făcând acest lucru, să facă religia lor mai semnificativă pentru convertiții păgâni.
Evangheliile Noului Testament ne informează că, în noaptea în care s-a născut Iisus, „pe câmpurile din apropiere locuiau păstori, care își vegheau noaptea turmele”.
Turmele nu trăiau în aer liber în timpul iernii, așa că data tradițională este greu de acceptat. În plus, Iosif și Maria au venit la Betleem pentru a fi înregistrați, în urma unui decret al împăratului roman Augustus. Este greu de crezut că unui împărat i s-ar da un astfel de decret în timpul iernii. Forțându-și supușii să facă călătorii lungi pe vremea rece a lunii decembrie.
4. Harta natală
Deci, nu știm nimic precis despre data nașterii lui Isus Hristos. Cu toate acestea, specialiștii analizează pe scurt această posibilă hartă natală.
Deoarece Iisus este considerat o ființă spirituală superioară, un Avatar, de mulți astrologi. El întruchipează cele mai înalte aspecte ale Peștilor: iubire universală, compasiune, sacrificiu, intuiție, slujire, martiriu și spiritualitate. Iisus reprezintă nașterea non-egoului (Pești) din ego (Berbec).
Se fac corelații între Iisus și semnul Peștilor. Peștii, adică pești, sunt un semn de apă. Există multă simbolizare a apei și a peștilor în poveștile biblice despre Iisus. Cum ar fi Iisus chemând pescarii ca ucenici, se află pe mare de mai multe ori. Potolirea furtunii pe mare, ajutarea discipolilor să prindă pește, săvârșirea de minuni în hrănirea oamenilor cu pești. Sau mersul pe jos pe apă, botezul său în apă și discuția lui cu Nicodim despre nașterea din nou prin „apă și duh”.