În ultima perioadă, în spațiul public, au apărut informații conform cărora fostul președinte al României, Ion Iliescu, ar avea probleme serioase de sănătate. Totul a început după ce fostul șef de stat nu s-a putut deplasa pe 20 februarie 2023 la Parchetul General, pentru audierile din „Dosarul Revoluției”. Potrivit unor surse judiciare, motivul ar fi că fostul președinte al României s-ar deplasa de o bună perioadă de timp doar cu ajutorul unui cadru metalic.  

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, care va împlini 93 de ani pe 3 martie, ar fi într-o stare bună de sănătate, potrivit unui apropiat al său. Deputatul Ionuț Vulpescu, considerat „copilul de suflet” al fostului lider de la Cotroceni, a declarat că acesta se află într-o formă fizică și intelectuală bună.   

Ionuț Lupescu: Ion Iliescu nu are niciun fel de problemă de sănătate

Conform acestuia, Ion Iliescu citește, scrie și lucrează la volumul său de memorii.  

„Ion Iliescu nu are niciun fel de problemă de sănătate. Va fi ziua lui (n.r. 3 martie), va împlini 93 de ani și este într-o formă de zile mari. Citește, lucrează, scrie la volumul de memorii, chestiuni normale pentru vârsta asta și anormale pentru noi, care suntem mai tineri. E mai bine decât cei care sunt îngrijorați de starea lui de sănătate. Asta am constatat eu în timp, nu numai acum”, a spus Ionuț Vulpescu pentru Cancan.   

Adevărul despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu! Fiul de suflet al fostului președinte a dat cărțile pe față Social media

În aprilie 2019, Ion Iliescu a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii în „Dosarul Revoluţiei” din decembrie 1989, alături de Gelu Voican Voiculescu și gen. Iosif Rus. Fostul președinte nu a pledat vinovat în urma acuzațiilor aduse și a susținut în repetate rânduri că nu este vinovat pentru victimele de la evenimentele din decembrie 1989.   

Iliescu, trimis în judecată

Iliescu a condus România în trei rânduri, întâi ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992, apoi ca președinte ales al României între anii 1992-1996 și 2000-2004.   

În prezent, se află în atenția presei din cauza absenței sale de la audierile din „Dosarul Revoluției”, motivul fiind un presupus cadru metalic de sprijin pentru a se deplasa. Cu toate acestea, Vulpescu susține că Iliescu nu are nicio problemă de sănătate și că este într-o formă bună, care este normală pentru vârsta sa.