Regulile islamice le interzic foarte multe lucruri femeilor, în timp ce bărbații au o mulțime de privilegii, asta este o certitudine. Tot mai multe organizații încearcă să obțină mai multe drepturi pentru ele și să mai reducă din legile extrem de stricte. Dacă la musulmani foarte multe lucruri sunt interzise, la noi sunt la ordinea zilei. Un astfel de exemplu este prietenia dintre un bărbat și o femeie. Dacă în alte țări acest lucru este cât se poate de normal, nu același lucru se poate spune și la musulmani. 

Prietenia dintre un bărbat și o femeie, interzisă

Regulile extrem de stricte le sunt impuse femeilor încă din copilărie. Cele care au norocul să fie trimise la școală, deși sunt puține, nu au voie să lege prietenii cu un bărbat. Motivul este cel puțin șocant.

În acest fel, se încurajează relațiile care nu ajung la căsnicie și chiar o excludere a femeii din viața socială. Chiar dacă ele sunt deja la marginea societății, familiile le sfătuiesc pe fete nici măcar să privească un bărbat în ochi. Nici nu se pune problema de a lega prietenii.

Adevărul despre relațiile dintre musulmani. Pot un bărbat și o femeie să fie prieteni sau nu? Pexels

Pentru oamenii ce aparțin celorlalte religii, la fel de șocant este și faptul că un bărbat poate cere în căsătorie câte femei dorește. Poate chiar să le aducă sub același acoperiș cu celelalte soții.

Ba mai mult, musulmanii au acest obicei pentru că este o formă de exprimare a bunăstării. Mai multe soții înseamnă că bărbatul are o situație financiară bună. Dacă în alte cazuri ar apărea discuții legate de acest subiect, la musulmani nici nu se pune problema.

Cea care vine în familie ca o altă soție știe că bărbatul este deja însurat. La fel de șocant este și faptul că femeile se înțeleg între ele, deși împart același soț. Ba mai mult, soțiile sunt încurajate să devină prietene.