Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat medicamentul Molnupiravir. Medicii au efect un studiu care arată că acest medicament reduce rata deceselor și spitalizărilor cu aproximativ 30%. În urma acestei descoperiri, Molnupiravir a fost aprobat la finalul lui 2021 și, ulterior, va fi distribuit.

Molnupiravir ar fi eficient și în tratarea persoanelor care sunt infectate cu varianta Omicron

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a precizat că acest medicament este indicat adulților care dezvoltă forme ușoare și medii de boală.  dar și celor care au făcut o formă severă și au nevoie de un tratament alternativ.

,,Pe măsură ce noi variante ale virusului continuă să apară, este esențial să extindem arsenalul țării de terapii COVID-19 folosind autorizația de utilizare de urgență”, a declarat Patrizia Cavazzoni, directorul Centrului de Evaluare și Cercetare a Medicamentului al FDA.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Alexandru Rafila: ,,Primele cantităţi vor ajunge probabil în România, fizic la sfârşitul acestei săptămâni”

Ministrul Sănătății a precizat că peste doar câteva zile, vor ajunge și în România acest medicament. Ulterior, vor fi distribuite în spitale la începutul săptămânii viitoare. Alexandru Rafila a spus că medicamentul Molnupiravir va reduce din numărul celor internați la Terapie Intensivă.

„Lucrul pe care vi-l anunţ acum în premieră este că am încheiat contractul, am semnat şi am stabilit ultimele detalii privind livrarea primului dintre cele două produse inovative – Molnopirativ, mă refer la cel care se administrează pacienţilor cu risc crescut, simptomatici în centrele de evaluare sau în spitale.

Primele cantităţi vor ajunge probabil în România, fizic la sfârşitul acestei săptămâni, iar la direcţiile de sănătate publică și care să le distribuie spitalelor şi centrelor de evaluare în primele zile ale săptămânii viitoare”, a declarat Alexandru Rafila, miercuri, la sediul Ministerului Sănătății.

Adevărul despre medicamentul împotriva COVID-19. Când urmează să ajungă în România Molnupiravir Pixabay.com

Ministrul Sănătății: ,,Ceea ce ne preocupă pe toţi pentru reducerea numărului de decese”

„Ceea ce ne preocupă pe toţi pentru reducerea numărului de decese pentru că, de data aceasta, discutăm de antivirale la care s-a măsurat acest efect şi el este certificat de studii ştiinţifice, pe când celelalte pe care le-am avut la dispoziţie până la momentul de faţă, mă refer la Favipiravir, nu aveau acest efect, ci doar de reducere a duratei bolii. Celălalt, Arbidol, iese din discuţie pentru că nu avea în spate niciun fel de studiu care să certifice acest lucru”, a mai precizat Alexandru Rafila.