Reclamă

Radu Vâlcan și Adela Popescu au o viață de familie ca-n povești. Ei sunt împreună de mai bine de zece ani și au împreună trei copii minunați

Dar sunt și niște părinți care pun binele copiiilor mai presus de orice. Iar asta putem vedea deseori în postările Adelei care își ține la curent fanii. De această dată, Radu și Adela au luat o decizie foarte îndrăzneață și extrem de benefică pentru bună starea familiei. Seara când toată lumea este acasă, timp de două ore își vor închide telefoanele mobile, pentru a putea petrece mai mult timp în familie.

1.Asta da provocare!

Adela Popescu și Radu valcan, decizie radicala. Totul are legătura cu cei trei copii ai cuplului
Instagram

“Scumpeteo, vorbeste acum cât mai poți!?
Să știți că eu și @raduvalcan am luat o decizie importantă. Sperăm să reușim.
Incepând de astăzi, după 16:00, adică din momentul în care ajung copiii acasă, două ore, telefoanele noastre vor sta pe silent la distanță de noi.
Vrem ca măcar DOUĂ ORE dintr-o zi atenția noastră TOATĂ să fie îndreptată unii către alții.
Mai era ceva pe listă pentru anul ăsta, dar zic să o luăm încet. ?
Voi ce “ajustări” v-ați propus?“, a scris Adela Popescu pe rețelele de socializare.

2.O problemă la nivel global

În lumea conectată digital de astăzi, părinții trebuie să își gestioneze propria relație cu internetul și dispozitivele mobile. Împreună cu gestionarea utilizării și expunerea copiilor la aceeași tehnologie. Acest lucru aduce cu sine o serie de beneficii și provocări.

Părinții, care îi includ pe cei care au cel puțin un copil sub vârsta de 18 ani, dar care pot avea și copii adulți, sunt mult mai predispuși să spună că educația este mai grea astăzi decât era acum două decenii decât să creadă că este chiar opusul. Două treimi dintre acești părinți spun că pentru cei mai mulți părinți este mai greu să fie părinți astăzi decât în ​​urmă cu 20 de ani. Doar 7% spun că este mai ușor, iar 26% spun că este cam la fel.

În ultimii 50 de ani, multe țări au cunoscut schimbări majore în structurile familiei și instituția căsătoriei. Aceste schimbări includ o creștere a monoparentalului și o creștere mare a ponderii femeilor care lucrează în afara casei. I-au făcut pe unii oameni să se îngrijoreze că copiii ar putea fi „schimbați pe scurt”. Deoarece părinții nu petrec atât de mult timp cu lor.

În 1999, de exemplu, un raport al Consiliului Consilierilor Economici din SUA a analizat tendințele din a doua jumătate a secolului al XX-lea și a concluzionat. : „Creșterea orelor petrecute de mame în muncă plătită, combinată cu trecerea către familiile monoparentale. , a dus la familiile înregistrând, în medie, o scădere cu 22 de ore pe săptămână (14 la sută) a timpului parental disponibil în afara muncii plătite pe care l-ar putea petrece cu copiii lor.”


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro