De când a fost depistată pozitiv la un test antidoping, Simona Halep a primit sprijin atât de la persoanele apropiate, cât și de la fani.

Cu toate acestea, există și persoane care nu au încredere în tenismenă și care lansează acuzații grave la adresa acesteia. Un astfel de personal este jurnalistul Andrei Nourescu.

Nourescu, care are cunoștințe despre circuitul WTA, a exprimat confuzia sa în fața susținerii puternice pe care o primește Simona Halep din partea românilor. El a respins ideea că substanța Roxadustat ar putea fi prezentă în organismul ei prin intermediul alimentelor, explicând că aceasta este administrată prin injecție.

Nourescu a subliniat că nu înțelege de ce, în cazul acuzațiilor de dopaj îndreptate împotriva Simonei Halep, toată lumea o apără atât de vehement și nu poate accepta ideea că ar putea fi dopată, chiar dacă analizele contrazic acest lucru. În comparație, în cazul altor sportivi precum Lucian Bute sau Loredana Toma, nu a văzut aceeași susținere din partea publicului.

Nourescu, convins că Simona Halep s-a dopat

El se întreabă de ce unii sportivi ar putea fi considerați capabili de dopaj, în timp ce alții nu. Nourescu a subliniat că, în ciuda admirației sale pentru Simona Halep și a recunoașterii performanțelor sale remarcabile, rezultatele testelor de urină indică prezența Roxadustatului în organismul ei, o substanță care nu poate fi găsită în alimente precum cafeaua, carne sau prăjituri.

Acuzații grave la adresa Simonei Halep! Un cunoscut jurnalist nu o consideră vinovată: S-a dopat și în trecut!

Jurnalistul a explicat că Roxadustat este o substanță gravă de dopaj, care se administrează prin injecție, și nu poate apărea accidental în organism. El a menționat că posibilitatea ca sportivii să consume alte substanțe care să conțină Roxadustat nu îi absolvă de responsabilitate, a spus acesta în cadrul unui podcast de pe Youtube, denumit „UN PODCAST”.

Sportiva, sancționată cu siguranță

Nourescu nu este de părere că Simona Halep va reuși să demonstreze nevinovăția ei și consideră că va fi sancționată chiar dacă substanțele interzise au ajuns în corpul ei în mod accidental. El a evidențiat că invocarea faptului că nu știa conținutul substanțelor consumate nu ar trebui să fie o scuză acceptată, deoarece ar deschide calea ca orice sportiv prins dopat să pretindă că nu știa. Nourescu a subliniat că acest lucru ar crea un precedent periculos și ar pune în pericol lupta împotriva dopajului în sport.

În plus, jurnalistul suspectează că Simona Halep ar fi putut utiliza intenționat substanțe interzise în trecut, datorită faptului că unele dintre acestea dispar din organism într-un interval de timp specific.

Nourescu a menționat că există specialiști antidoping care depistează sportivii dopați, dar și specialiști avansați care inventează noi forme de dopaj pentru a evita detectarea. El a explicat că acești specialiști ar putea recomanda anumite substanțe sportivilor, spunându-le că acestea dispar din organism într-un anumit interval de timp, astfel încât să nu poată fi depistați în perioadele de testare.