Curg valurile de acuzații, după ce o femeie a fost găsită sfâșiată de câini în București. Consilierii PNL cer explicații și demisii după teribila tragedie. Vizată este conducerea Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

România este îngrozită, după ce o femeie a fost ucisă de o haită de câini maidanezi din zona Lacul Morii. Trupul ei a fost găsit de un trecător, care a apelat de urgență 112. Salvatorii ajunși la locul tragediei nu au mai putut însă face nimic pentru victimă. Aceștia au stabilit că aceasta fusese ucisă cu mai multe ore în urmă.

Și mai șocant este faptul că nu este primul atac al câinilor din zonă. Tot femeia ucisă sâmbătă, 21 ianuarie, a mai fost încolțită de animalele fără stăpân fix în același loc.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

Atunci, ea a fost salvată de trecători, care au intervenit și au alungat patrupezii violenți. A fost depusă și o plângere la ASPA și instituția afirmă acum că au fost luate măsuri. Dar în ciuda acestei întâmplări, femeia și-a găsit sfârșitul în colții câinilor din zonă.

După această tragedie, ASPA și Primăria Sectorului 6 pasează responsabilitatea de la o instituție la alta. În acest context, consilierii PNL cer urgent demisia conducerii Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. În plus, ei acuză instituția că a cheltuit în mod inutil banii primiți pentru siguranța cetățenilor.

Este trist să te gândești că nu poți fi în siguranță în orașul tău.(…) Sumele alocate anual pentru ASPA București din bugetul PMB sunt imense. (..) Vreau să știu cine a cerut oprirea capturării câinilor fără stăpân!  Solicităm în acest sens demisia imediată a directorului ASPA!  Sunteți plătiți să ne protejați, nu să tocați bugete pe pliante!, a scris pe Facebook Diana Mardarovici, consilieră a PNL în Primăria Capitalei.

Gabriela Firea îi cere explicații lui Nicușor Dan

Și Gabriela Firea, fostul primar general al Bucureștiului, face acuzații. Ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse spune că un asemenea incident este inadmisibil în capitală. Iar de vină ar fi Nicușor Dan, actualul primar general.

La 10 ani de la tragedia în care Ionuț, un copil de 4 ani, a murit sfâșiat de câini, în București se petrece o nouă dramă! (…)Dar de ce se întâmplă astfel de tragedii în anul 2023, într-o Capitală europeană, după 10 ani în care nu am avut incidente de o asemenea gravitate?, a scris în mediul online Firea.