Acuzații extrem de grave în interiorul partidului AUR.

O adolescentă de 17 ani susține că a fost violată în timpul unei tabere de vară desfășurată la Constanța. Reprezentații grupării politice neagă acuzațiile și spun că sunt făcute pe baza consumului de alcool.

Acuzații de viol în AUR, de la o tânără de 17 ani

Fata a luat parte la Şcoala de vară a AUR, organizată în Staţiunea Neptun-Olimp. Însă ceea ce trebuia să fie o experiență plăcută s-a transformat într-un adevărat coșmar.

Cei care au alertat autoritățile au fost părinții minorei. Pe 15 septembrie, aceștia au sunat la Poliție, după ce aceasta nu le-a răspuns la telefon. Oamenii legii s-au deplasat la hotelul unde era cazată și au găsit-o în cameră, alături de două colege.

Agenții nu constat urme vizibile de violență pe trupul acesteia. În plus, tânăra nu le-a spus nimic despre o posibilă agresiune.

Totul s-a schimbat însă a doua zi. Fata a ajuns pe 16 septembrie la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, unde le-a spus medicilor că a fost abuzată sexual.

Violul ar fi avut loc în noaptea în care a avut loc și verificarea polițiștilor la hotel, pe fondul consumului de alcool. Adolescenta a susținut că atunci când s-a trezit a simţit dureri în zona inghinală și a observat că prezintă urme de sânge.

Reacția AUR, după ce fata a făcut acuzațiile deosebit de grave

La scurt timp, a venit și o primă reacție din partea partidului. AUR susține că va colabora cu oamenii legii în această anchetă pentru aflarea adevărului.

De asemenea, reprezentanții formațiunii politice susțin că au fost informați că în noaptea cu pricina, adolescenta a consumat alcool și era în stare de ebrietate. Acesta ar fi fost și motivul pentru care părinții săi au alertat autoritățile, deoarece erau îngrijorați de starea fetei lor.

În plus, AUR așteaptă și expertiza medico-legală, care va dovedi dacă tânăra a fost sau nu abuzată. În cadrul partidului a fost demarată o anchetă.