Un bărbat de cetăţenie română, intubat la Institutul Matei Balş din Bucureşti a fost testat pozitiv cu coronavirus comunitar.

Din cauza unei forme rare de cancer agresiv, bărbatul a pierdut lupta cu viaţa. Potrivit Mediafax, coronavirusul comunitar nu are însă nicio legătură cu SARS Cov 2, spun medicii.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani s-a reîntors recent de la Milano. El a fost transferat de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş la Spitalul Colentina după ce testele pentru SARS Cov 2 au ieşit în cazul său de două ori negative.

Bărbatul suferea însă de o formă gravă de cancer şi avea în acelaşi timp şi coronavirus comunitar. Acesta nu are însă nicio legătură cu noul tip de coronavirus, SARS Cov 2.

„Coronavirusul comunitar este o forma de gripă pe care o are toată lumea, inclusiv eu, inclusiv dumneavoastră. În momentul vorbirii, puteţi să aveţi acest coronavirus comunitar. E o formă de guturai, aşa e denumită popular”, a declarat directorul medical al Spitalului Colentina din Capitală, Bogdan Furtună.

Spitalul Colentina a devenit spital suport pentru Institutul Matei Balş din Capitală

„Noi vom trata pacienţii care au simptomatologie pentru secţiile noastre, dar în asociere au şi Covid, adică un pacient care are o pancreatită vine, se operează în serviciul de chirurgie, va fi operat pentru boala pe care o are dar are în asociere acest Covid.”, a explicat directorul medical al Spitalului Colentina din Capitală.

”Suferea de cancer, dar nu avea metastaze la plămâni. În fișa de transfer s-a specificat că a ieșit negativ la două teste la COVID-19, dar a ieșit pozitiv la coronavirus comunitar”, a explicat un medic de la Institut, citat de Libertatea.