Reclamă
Reclamă

Actrița americană Shelley Duvall, cunoscută pentru filme precum “The Shining”, “Annie Hall” și “Nashville”, a murit la vârsta de 75 de ani.

Partenerul ei, Dan Gilroy, a confirmat vestea pentru The Hollywood Reporter, conform Huff Post.

Duvall și-a adus contribuția notabilă în cinematografie nu doar prin filmele enumerate anterior, ci și prin drama “3 Women” din 1977, regizată de Robert Altman, care i-a adus premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes și o nominalizare la premiile Bafta.

Reclamă

Trei ani mai târziu, publicul a redescoperit-o în rolul Olive Oyl alături de Robin Williams în filmul “Popeye” regizat tot de Altman.

După o lungă absență de pe ecrane care a durat două decenii, Duvall a revenit în filmul “The Forest Hills” lansat în 2023. Într-un interviu, ea a explicat că absența sa a fost cauzată de ceea ce a numit o industriei cinematografică capricioasă. „Am fost un star. Am avut roluri principale. Oamenii cred că este vorba doar de îmbătrânire, dar nu este așa. Este vorba de violență,” a spus ea.

Shelley Duvall și-a amintit experiențele nominalizând momente dificile din cariera ei: „Cum te-ai simți dacă oamenii ar fi foarte drăguți și apoi, dintr-o dată, pe neașteptate, s-ar întoarce împotriva ta? Nu ți-ar veni să crezi dacă nu ți s-ar întâmpla ție. De aceea ești rănit, pentru că nu poți crede cu adevărat că este adevărat.”

Apariția distinctivă a actriței, cu ochii mari și căprui și carisma excentrică, a captivat numeroși cinefili. Cel mai cunoscut rol al său rămâne Wendy, soția terifiantului manager de hotel al lui Jack Nicholson în filmul horror clasic “The Shining” (1977) regizat de Stanley Kubrick.

Se pare că filmările pentru acest rol au fost extrem de solicitante. „A trebuit să plâng 12 ore pe zi, toată ziua, ultimele nouă luni la rând, cinci sau șase zile pe săptămână”, a mărturisit odată actrița.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro