Actrița Miriam Margolyes s-a înscris pe lista vedetelor lui Harry Potter care s-au exprimat împotriva lui JK Rowling. Cu privire la comentariile autoarei despre comunitatea trans. Luna trecută, Rowling a atras multe critici după ce a dat un răspuns la un articol despre menstruație, precum și în urma unui eseu de 3.600 de cuvinte, care a stârnit reacții ulterioare. Vorbind pentru The Times într-un interviu recent, actrița profesorului Sprout și favorita lui Graham Norton Show, Miriam Margolyes, și-a exprimat consternarea asupra faptului că scriitoarea copiiilor spunea astfel de lucruri.

„Știu ce s-a întâmplat. Ea are o viziune destul de conservatoare asupra persoanelor de tip transgen. Nu cred că eu o am. Nu pot face asta. Este o problemă personală legată de fericirea oamenilor și cred că pe asta ar trebui să vă concentrați. Dacă dorești cu adevărat să devii femeie, ar trebui să ai voie. Nu poți fi restrictiv în acest sens. Cred că este confuză.” A spus despre actrița Margolyes comentariile lui Rowling.

Principalul trio al lui Harry Potter – Daniel Radcliffe, Emma Watson și Rupert Grint – precum și actrița Cho Chang, Katie Leung și vedeta Fantastic Beasts, Eddie Redmayne, au vorbit cu toții în sprijinul persoanelor trans în urma comentariilor lui Rowling. Astfel actrița se înscrie în simțul comun al producției. Mai multe site-uri de fani Harry Potter, de lungă durată, s-au distanțat și de autoare, afirmând:

„Găsim că folosirea influenței și a privilegiului ei pentru a cataloga oamenii marginalizați, este doar un mod de a fi deasupra simțului comun de acceptare a comunității trans și de a promova mesajul pe care îl găsim în cărțile ei și celebrat de comunitatea Harry Potter ”.

Rowling a spus că nimic din comentariile sale nu denotă o atitudine transfobă, spunând că ea a fost „empatică pentru oamenii trans de zeci de ani”. Actrița și restul comunității Garry Potter nu pare să creadă asta.

„Respect dreptul oricărei persoane trans de a trăi orice fel care să se simtă autentic și confortabil pentru ei. M-aș alătura cauzei tale dacă ai fi discriminat pe motiv de a fi trans”, a adăugat Rowling, potrivit cu DIGITALSPY.