Actorul Ovidiu Cuncea a uimit pe toată lumea când a decis să lase în urmă cu orice preț calea lumească. La o vârstă destul de înaintată, actorul a vrut să devină preot. Acum, acesta a făcut o nouă schimbare în viața lui, devenind călugăr.

Actorul care a părăsit scenă pentru Dumnezeu

Actorul Ovidiu Cuncea a devenit cunoscut prin prisma reprezentanțiilor sale de excepție la teatru.De asemenea, acesta a cucerit inimile românilor prin prezența în emisiunile televizate. Una dintre cele mai îndrăgite apartenene ale sale a fost alături de Dan Negru într-un show difuzat la Antena 1. Ovidiu Cuncea aducea zambetele pe fetele românilor cu glumele sale. Ani mai târziu actorul a fact o schimbare totală întâi pe plan emoțional. Acesta a mărturisit că a descoperit că relația să cu Dumnezeu tinde să fie mai apropiată decât a unui credincios de rând.

Actorul a decis că își dorește să se pregătească profesional și spiritual pentru a îmbracă haina preoției. Acest drum nou i-a adus însă un impas neașteptat. După 21 de ani de căsătorie, soția lui a decis că drumurile lor trebuie să se separe. Ovidiu Cuncea nu s-a abătut însă de la calea lui spre Dumnezeu. Actorul susține că a avut în gânduri un moment de ezitare înainte de a fi hirotonit, prin rugăciune totul i s-a limpezit.

Actorul roman a imbracat haina calugariei

”Tatăl meu m-a încurajat să dau la Teatru. Își doreau să fiu preot. M-ar fi văzut la o parohie apropiată de ei. Sunt primul actor al teatrelor din România care face și asta. Îi povesteam neliniștile mele lui Mircea Albulescu și îmi spunea că o să fiu unic în felul acesta, mă încuraja.(…)Înainte de hirotonie am vrut să renunț. Am fost hirotonit în Grecia, acolo mai erau încă trei episcopi. S-a creat o tensiune și am avut un sentiment că dacă deranjez să nu mai fac. Apoi am rămas în rugăciune și s-a limpezit totul” declara actorul.