Brigada rutieră în intervalul orar 16:00-19:00 a dispus sancționarea șoferilor ce nu respectă preverile legale cu privire la acordarea priorității la trecerea de pietoni. Acțiunea s-a desfășurat în București pe principalele artere, zone aglomerate tocmai pentru a testa vigilența șoferilor.

Astăzi, 4 februarie în intervalul orar 16.00-19.00, poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principale artere cu risc rutier ridicat din municipiul Bucureşti pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă obligaţia de a acorda prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni. Totodată, acţiunea a avut scopul de a-i determina pe aceştia să adopte o conduită responsabilă atunci când se deplasează pe drumurile publice”, declara purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere București.

Se pare că doar în 3 ore au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale, amenzile fiind în valoare de aproximativ 75.000 lei. De asemenea au fost reținute 95 permise de conducere pe o perioadă de 30 de zile, permisele fiind suspendate pentru nerespectarea prevederilor privind trecerea de pietoni, în plus au mai fost reținute alte 8 permise de conducere pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.
Potrivit reprezentanților de la brigada rutier vor mai exista astfel de verificări în scopul educării șoferilor de a respecta regulamentul.