Reclamă
Reclamă

Primăria Capitalei anunță că actele de identitate vor putea fi eliberate inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, în contextul alegerilor locale și europarlamentare.

PMB îi îndeamnă pe bucureșteni să verifice dacă actul lor de identitate este în termenul de valabilitate, iar dacă a expirat să solicite unul nou la serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor în a cărui rază teritorială domiciliază.

„Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Evidență a Persoanelor a Municipiului București, îndrumă și coordonează activitatea serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor ale sectoarelor 1 – 6 și asigură condițiile optime necesare desfășurării procesului electoral, venind în sprijinul cetățenilor municipiului București de a-și exercita dreptul la vot, asigurând un program de lucru adaptat pentru eliberarea actelor de identitate ca urmare a expirării, pierderii, furtului sau deteriorării celor deținute anterior, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 97/2005, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, informează un comunicat transmis, miercuri, de PMB.

Reclamă

Programul va fi următorul: Cartea de identitate se eliberează cetățeanului român pe baza cererii scrise și a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetățeniei române și a domiciliului.

În situația în care nu pot fi prezentate certificate de stare civilă, se va elibera carte de identitate provizorie (CIP), caz în care se vor depune și două fotografii 3/4 cm și taxa de 1 leu, achitată în același mod ca și în cazul cărților de identitate.

Contravaloarea producerii și eliberării cărții de identitate este de 7 lei și se achită astfel:

  • online pe site-ul Ghișeul.ro / transfer bancar/ Internet Banking (se va prezenta la ghișeu chitanța reprezentând contravaloarea cărții de identitate), fizic la bănci, oficii poștale în contul: RO05TREZ70121330208XXXXX CUI: 12293095
  • Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 1 (Piața Amzei nr. 13, Sector 1, București);
  • Centre Impozite și Taxe Locale Sector 1 – Calea Griviței nr. 208 – 210, Sector 1, București; Str. Pajurei nr. 13, Sector 1, București;
  • Primăria Sectorului 1 București (Bd. Banu Manta nr. 9, Sector 1, București).

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro