Reclamă
Reclamă

Noua lege a pensiilor, pe care Guvernul spune că o va trimite curând pentru vot în Parlament, ar putea însemna pensionarea mai devreme pentru milioane de români. Dacă proiectul va primi vot pozitiv, beneficiarii se vor putea pensiona chiar și cu 3 ani și jumătate mai devreme.

Acești români se vor putea ieși mai devreme la pensie

Anul 2024 aduce schimbări importante pentru toți pensionarii din România, deoarece atunci va intra în vigoare noua lege a pensiilor, pregătită de Guvern în ultimul an.

Documentul final este încă în pregătire, însă premierul Marcel Ciolacu a dat garanții că proiectul de lege va fi gata până la finalul lunii noiembrie. De asemenea, prim-ministrul a spus că își dorește ca noua lege să intre în vigoare de la începutul anului 2024.

Pe lângă recalcularea pensiilor și majorarea de peste 13% pentru toți românii, după rata inflației, există și alte modificări care s-ar putea aplica.

Reclamă

Este vorba despre un proiect de lege prin care anumiți români ar putea ieși mai devreme la pensie chiar și cu 3 ani și jumătate.

Este vorba despre femei, mai exact despre mame. Iar numărul de luni cu care se pot pensiona mai devreme ar urma să fie calculat în funcție de câți copii au adus pe lume sau au adoptat.

Cu câți ani de vor putea pensiona mai devreme femeile

Mai exact, în proiectul de lege sunt prevăzute următoarele modificări:

  • femeile cu un singur copil se vor putea pensiona cu șase luni mai devreme;
  • femeile cu doi copii se vor putea pensiona cu un an mai devreme;
  • femeile cu trei copii se vor putea pensiona cu un an și șase luni mai devreme;
  • femeile cu patru copii se vor putea pensiona cu doi ani mai devreme;
  • femeile cu cinci copii se vor putea pensiona cu doi ani și șase luni mai devreme;
  • femeile cu șase copii se vor putea pensiona cu trei ani mai devreme;
  • femeile cu șapte/mai mulți copii se vor putea pensiona cu trei ani și șase luni mai devreme;

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro