Reclamă
Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o propunere interesantă în cadrul deschiderii anului școlar 2023-2024 la Colegiul tehnic Anghel Saligny din București.

 El și-a exprimat dorința ca elevii care sunt depistați pozitiv la testele antidrog să nu-și mai poată obține permisul auto la majorat. Potrivit premierului, aceste teste ar trebui efectuate punctual, pe cheltuiala statului și cu acordul părinților.

Discuții în CSAT

Propunerea de a interzice obținerea permisului auto pentru elevii care pică testele antidrog va fi discutată în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Premierul a menționat că vor fi aduse modificări legislative, astfel încât, dacă un părinte dorește ca copilul său să fie testat, acest lucru să fie suportat de către stat.

Reclamă

Marcel Ciolacu a subliniat că această măsură ar putea determina tinerii cu vârste între 16 și 18 ani să se gândească de două ori înainte de a experimenta consumul de droguri.

Combaterea consumului de droguri în școli

Premierul a salutat, de asemenea, inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a include în ședințele CSAT tema fenomenului consumului de droguri în școli.

El a menționat că statul are responsabilitatea de a acționa mai drastic și mai coordonat în viitor pentru a aborda această problemă. Cu toate acestea, premierul nu consideră că testările în masă sunt soluția, deoarece consideră că acest lucru depășește limita.

Cu toate acestea, prin modificările legislative propuse, se urmărește să se ofere posibilitatea părinților de a solicita testarea copiilor lor, suportată de către stat.

În urma tragediei de la 2 Mai, în care doi tineri au fost uciși de un șofer drogat, in vârsta de 19 ani, autoritățile s-au gândit la tot felul de soluții pentru combaterea consumului de droguri.

Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi tineri, se droga de la vârsta de 13 ani, conform informațiilor din spațiul public. Din păcate, în România, aceasta este vârsta de la care minorii cad victime acestui viciu ucigaș.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro