La momentul actual tot mai multe meserii sunt pe cale de dispartie, astfel angajatorii sunt dispuși să plătească mulți bani pentru a avea un personal cât mai capabil și mai bine instruit.Cererea acestor meserii este mare și la nivel mondial, așadar foarte mulți români aleg calea străinătății, unde salarile acestora sunt cu mult peste media din România.

Mecanic auto- pe cât de des era întâlnită acesta meserie se pare că acum tot mai puțini tineri aleg să urmeze această cale. Angajatorii oferă salarii și de 4000 lei pentru a găși o persona capabilă de o avea în subordine.

Strungar- un meseriaș cu experiență este plătit cu 3500-4000 lei, iar angajatorii angajează persoane fără experiență pentru a învață meseria acesta oferindu-le salarii de până la 2000 lei până în momentul în care vor fi pregătiți să o profeseze individual.

Sudor- poate cea mai căutată meserie în momentul de față este cea de sudor, pentru care angajatorii plătesc până la 6000 lei angajatul cu experiență, la fel că și în cazul strungarilor acceptă personal pe care să îl instruiască la locul de muncă.

Zidar/Zugrav- cea mai veche meserie este cea de zidar, persoanele calificate în acest domeniu sunt tot mă puține, foarte mulți aleg să lucreze în străînătate pe mii de euro, așadar în România un angajat calificat câștigă în jur de 3500 lei