Reclamă

Oamenii beau cafea, în general, dimineața, pentru a se simți trezi. Aceștia mai consumă această băutură și pentru a scăpa de oboseală. Ei bine, puțini știu faptul că această băutură adorată de toată lumea are beneficii incredibile pentru organism. 

Se pare că patru cești de cafea pe zi ne ajută să slăbim mai eficient. Cafeaua are beneficii neștiute asupra organismului nostru, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic. Cofeina, substanța activă din cafea, este cel mai cunoscut și consumat energizant natural. Pe lângă cafeină, boabele de cafea conțin aproximativ 400 de elemente chimice, urme de vitamine și minerale, taninuri și doar trei calorii pe 100 de grame. 

Cafeaua nu este un drog! Ce beneficii are

Astfel, această băutură te face mai rezistent la efort, îți crește performanța fizică și forța de contracție musculară și, bineînțeles, scade oboseala. Toți sportivii trebuie să știe că o ceașcă de cafea băută cu o oră înainte de sport mobilizează grăsimea în depozit, crește arderile și accelerează procesul de slăbit, conform Știrileprotv.ro. 

Un alt beneficiu al acestei băuturi miraculoase este că stimulează sistemul cardiovascular și produce o creștere ușoară a presiunii arteriale. Ce înseamnă acest lucru? Cafeaua este benefică și în cazul persoanelor care se luptă cu tensiunea mică. În același timp, aceasta are efect diuretic, scade riscul de pietre la rinichi și ameliorează gradul de hidratare la sportivi. 

Acestea sunt beneficiile neștiute ale cafelei! Câte cești trebuie să bem pentru a slăbi rapid
Pixabay

Scade pofta de dulce

Este important de știut că băutura pe care o consumăm dimineața taie apetitul și pofta de dulce, favorizează digestia, previne formarea de calculi biliari și ajută la golirea stomacului. Produce vasodilatație la nivel cerebral și pulmonar, combate migrenele și crizele ușoare de astm. 

O ceașcă de cafea conține 200-500 miligrame de polifenoli cu o putere antioxidantă de trei-patru ori mai mare decât a vinului roșu sau a ceaiului verde. 

Ajută creierul

Fiind un stimulent nervos, cafea ajută și creierul foarte mult. Aceasta induce o stare de alertă cerebrală și favorizează munca și puterea de concentrare. Numai la persoanele sensibile poate provoca tulburări de somn, numai dacă este consumată spre seară.  

Cafeaua crește nivelul de atenție, îmbunătățește funcțiile cognitive, mărește capacitatea de memorare și învățare. La vârstnici scade riscul de boală Alzheimer, conservă memoria și luciditatea. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro