Reclamă
Reclamă

Alimentația sănătoasă joacă un rol fundamental în menținerea sănătății generale și prevenirea unor afecțiuni grave. O dietă echilibrată și nutritivă poate contribui la îmbunătățirea sistemului imunitar, menținerea greutății corporale în limite normale, susținerea funcțiilor cognitive, prevenirea bolilor cronice și promovarea bunăstării generale.

Fructul delicios mango și alimentele precum nucile și spanacul conțin antioxidanți care sunt beneficii pentru creier. Acești antioxidanți acționează ca niște „spiriduși” care deschid căile către optimism, conform profesorului Vlad Ciurea, neurochirurg.

Ce alimente să consumăm pentru o viață sănătoasă

Carnea slabă de curcan și peștele sunt opțiuni sănătoase pentru creier. Chiar și o mică cantitate de slănină poate fi benefică, iar ceapa roșie are și ea un impact pozitiv.

Nucile, mango și spanacul conțin antioxidanți care ajung în creier și ajută la producerea de neurotransmițători, care sunt ca niște spiriduși care deschid căile spre optimism. Aceste alimente sunt foarte bune pentru starea de spirit și sănătatea creierului.

Reclamă

Odihna și activitățile în aer liber sunt esențiale pentru creier. Este important să dormim suficient și să permitem creierului să se refacă. Petrecerea timpului în natură, în aer curat, privitul soarelui și deschiderea ferestrei dimineața pot îmbunătăți funcționarea creierului, conform Antena 3.

Acestea sunt alimentele pe care ar trebui să le consumăm pentru un creier sănătos. Sfaturile cunoscutului medic Vlad Ciurea
Social media

Mișcarea, cheia revitalizării creierului

Aerul curat, apa curată și mișcarea sunt cheia pentru a revitaliza creierul. Mișcarea fizică activează întregul organism și funcționarea creierului. Este ca și cum ai da drumul la o locomotivă dimineața, există o zonă în creier care se activează și creierul își îndeplinește funcțiile corect.

Pentru cei care petrec mult timp în fața televizorului și într-un scaun, este important să știe că acest stil de viață sedentar poate afecta sănătatea și existența lor. Deci, este recomandat să ne mișcăm mai mult și să fim activi.

Aceste sfaturi simple și alimente sănătoase pot îmbunătăți nu doar creierul nostru, ci și starea noastră de spirit. Așadar, haideți să luăm măsuri pentru a ne menține creierul sănătos și optimiști.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro