Evenimentul tragic din data de 21 ianuarie 2023 a arătat tuturor că țara și în general lumea este plină de pericole. Important este să știm cum să procedăm, să fim informați. 

Pe data de 21 ianuarie 2023, Ana Oroș, o femeie e 43 de ani, a fost ucisă de o haită de câini în apropierea Lacului Morii din București. Femeia a ieșit să alerge într-o zonă periculoasă, zonă în care a mai fost atacată de câini în urmă cu un an de zile. 

Din păcate, mulți oameni de la noi din țară și-au pierdut viața din cauza atacurile maidanezilor, motiv pentru care este extrem de important să știm cum să procedăm în cazul în care ne vom trezi înconjurați de o haită de câini fără stăpân. 

De ce devin agresivii câinii fără stăpân

Autoritățile din România pare că sunt depășite de numărul maidanezilor periculoși liberi pe străzi, iar din acest motiv, este foarte important să ne păzim singuri spatele. Elvira Kutueva, fondatorul unei fundații caritabile pentru protecția naturii și a animalelor, a vorbit despre acest lucru. Femeia a enumerat motivele pentru care câinii pot deveni agresivi,. 

Așadar, potrivit sursei citate, persoanele care au acasă un câine pot fi atacate mai repede de maidanezi, fiindcă aceștia simt mirosul celorlalți câini. Un alt motiv ar fi acela că simt frica oamenilor. 

„De asemenea, este posibil ca capul haitei să fi fost un câine de rasă agresivă: un amstaff sau un alabai. Sunt complet de necontrolat dacă nu sunt educați. În plus, ea a început să riposteze, iar acest lucru a dat un motiv suplimentar pentru agresiune”, a mai spus femeia, conform Impact.ro.

Aceste persoane sunt extrem de vulnerabile în fața unui atac al maidanezilor. Detaliul care îi face agresivi

Cum trebuie să procedăm atunci când ne confruntăm cu o haită de maidanezi

Chiar dacă se crede că animalele atacă atunci când sunt flămânde, acest lucru nu este adevărat. Un câine flămând nu va ataca niciodată un om pentru a se hrăni, spune experta. Acest lucru se poate întâmpla numai dacă un câine are obiceiurile lupului, de vâna. Chiar și așa, conform expertei, câinele adulmecă mai întâi și atacă numai dacă este gonit. 

De la cazul Anei Oroș, mai mulți experți au făcut recomandări în astfel de cazuri. Așadar, este foarte important să nu arătăm frica și să nu avem un comportament defensiv. Niciodată nu este bine să fugim sau să facem pași în spate.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.