Reclamă

Colesterolul nu este în mod inerent rău.

Este o substanță care se găsește în mod natural în corpul dumneavoastră, care este necesară pentru a produce celule și hormoni obișnuiți, împreună cu alte funcții. Problema apare atunci când în corpul tău circulă prea mult colesterol. Acest lucru, dacă nu este controlat, poate fi cu adevărat periculos și crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Colesterolul ridicat poate apărea din mai multe motive, dintre care unul este hrana pe care o consumi. Nu sunt doar alimentele care sunt pur și simplu bogate în colesterol, ci și alte alimente care sunt bogate în grăsimi saturate și trans. Iată anumite alimente și stiluri de gătit care îți pot crește în secret nivelul colesterolului.

Alimente prajite

Top 5 alimente pe care nu le poți mânca în America. Multe dintre aceste restricții ți se vor părea anormale
Pixabay

Prăjirea alimentelor vă poate crește grăsimile, consumul de calorii și colesterolul în timp. Alimentele care au fost prăjite au un conținut mai mare de grăsimi, în comparație cu aceleași alimente gătite diferit. O mulțime de junk food delicioase, cum ar fi cartofi prăjiți, gogoși, sunt prăjite.

Alimentele prăjite conțin adesea și grăsimi trans, care sunt dăunătoare pentru sănătatea cardiovasculară. În loc să prăjiți, încercați să gătiți mâncarea la grătar.

Produse de patiserie

Cuvântul „copt” este adesea folosit pentru a vinde alimente nesănătoase sub pretextul de a fi sănătos. Dar este? Produsele de patiserie ambalate și procesate vă pot crește nivelul de colesterol în timp.

Chipsurile coapte sau alte gustări procesate au încă un conținut ridicat de grăsimi și sunt în mare parte făcute din carbohidrați rafinați.

Acest lucru poate crește trigliceridele din sânge și poate provoca inflamații în organism. Uleiurile de gătit folosite în aceste produse coapte atât de aparent sănătoase pot crește, de asemenea, nivelul colesterolului din sânge.

Carne roșie procesată

Carnea procesată, cum ar fi cârnații și baconul, este bogată în grăsimi saturate și sodiu, ceea ce vă poate crește nivelul de colesterol.

Potrivit unui studiu publicat în Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases, consumul regulat de carne procesată este asociat cu un risc mai mare de niveluri crescute de colesterol și trigliceride. Încercați să optați pentru opțiuni de carne proaspătă și preferați să le gătiți acasă cu mai puțin ulei.

Alcool în exces

Consumul regulat de alcool este legat de creșterea potențială a nivelului de colesterol. Consumul excesiv de alcool vă poate afecta sănătatea cardiovasculară, crescând riscurile de colesterol ridicat, hipertensiune arterială și boli de inimă. Cel mai bine este să evitați complet să beți. Dacă alegeți, asigurați-vă că beți mai puțin cu moderație.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro