Chiar și atunci când gătim cu miere, trebuie să avem grijă

Există o mulțime de informații pe internet care te pot induce în eroare.

De exemplu, încălzirea mierii o face otrăvitoare? Este mierea încălzită lipsită de toate beneficiile pentru sănătate? Încălzirea mierii distruge mierea? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care le-am primit de-a lungul anilor despre încălzirea mierii, atât în producție, cât și în uz casnic.

Este mierea încălzită toxică?

Social media

În primul rând, să liniștim cea mai serioasă îngrijorare. Nu, încălzirea mierii nu o va deveni toxică și nu te va ucide. Încălzirea mierii crude va schimba componența mierii și poate slăbi sau distruge enzimele, vitaminele, mineralele etc. Dar nu vă va provoca o boală oribilă sau vă va otrăvi. Da, acesta este ceva ce ni se cere.

Păstrarea acestuia aproape de crud este grozav pentru corpul tău. Dar încălzirea lui nu te va ucide.

Încălzire și nutriție

În ceea ce privește beneficiile nutriționale ale mierii. Da, încălzirea mierii le poate deteriora. Totuși, depinde de cât de mult este încălzită mierea și de cât timp. De exemplu, poți încălzi mierea la 95 de grade? Sperăm cu siguranță că da, deoarece poate atinge temperatura respectivă în interiorul stupului însuși. Încălzirea mierii la această temperatură este foarte bună și va lăsa în tact beneficiile pentru sănătate ale mierii crude.

Încălzirea mierii cristalizate este o modalitate excelentă de a face mierea mai lichidă și mai ușor de manevrat și va lăsa lucrurile sănătoase din miere în tact. Doar nu trece prea mult peste marca de 95 de grade și vei fi bine. Dacă descoperi că mierea ta se transformă în cristale și nu ești un mare fan al acesteia, încălziți-o foarte blând până când sunteți din nou mulțumit.

Gătitul cu miere

Gătitul cu miere este puțin mai complicat. Expunerea prelungita la temperaturi foarte ridicate in cuptor sau pe gratar va degrada cu siguranta enzimele benefice si chiar gustul mierii tale. Mierea crudă are multe arome delicate și nuanțate care se vor pierde atunci când este expusă la acel tip de căldură. Asta nu înseamnă că nu va avea gust bun sau că nu ar trebui să o faci! Este doar o aplicație diferită pentru miere.

Dacă sunteți în căutarea unui gust maxim de miere al soiului de miere pe care l-ați achiziționat și a beneficiilor maxime pentru sănătate, doriți să o păstrați aproape crudă și să o mâncați așa. Dacă doriți să adăugați puțină dulceață și aromă de miere.

Cum trebuie făcut

Mierea nu trebuie încălzită rapid, la căldură directă. Practic, cu cât îl încălziți mai mult, cu atât este mai mare potențialul de reducere a valorii nutriționale. Căldura excesivă poate avea efecte dăunătoare asupra valorii nutritive a mierii.

Încălzirea până la 37°C (98,6 F) provoacă pierderea a aproape 200 de componente, dintre care o parte sunt antibacteriene. Încălzirea până la 40 ° C (104 F) distruge invertaza, o enzimă importantă. Încălzire până la 50°C (122 F) pentru mai mult de 48 de ore. transformă mierea în caramel (cele mai valoroase zaharuri din miere devin analoge cu zahărul).

Încălzirea mierii la peste 140 de grade F timp de mai mult de 2 ore va provoca o degradare rapidă. Încălzirea mierii mai mare de 160 pentru orice perioadă de timp va provoca degradarea rapidă și caramelizarea. În general, orice fluctuație mai mare de temperatură (10°C este ideală pentru conservarea mierii coapte) provoacă degradare.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.