Pâinile din ziua de astăzi nu-și mai păstrează prospețimea ca înainte. Probabil din cauza noilor tipuri de făină, a fermentației accelerate, a cuptoarelor electrice.
În orice caz, aceasta ajunge să se întărească sau să se mucegăiască mai devreme decât era de așteptat. Din fericire, există câteva trucuri pentru a o păstra proaspătă un pic mai mult timp. Cumpărat sau făcut în casă, iată sfaturile noastre pentru ca pâinea să reziste mai mult timp.
Regula de aur: pentru ca pâinea ta să rămână proaspătă și moale pentru o lungă perioadă de timp, trebuie mai ales să înveți cum să o păstrezi corect. Din păcate, este unul dintre cele mai irosite alimente din casele noastre. Și din motive întemeiate, aproape toți facem aceeași greșeală. Aflați de ce nu ar trebui să o depozitați niciodată în acest loc.
De multe ori ni s-a recomandat să păstrăm pâinea într-un coș special, fie din răchită, fie din plastic. Ei bine, nu este cea mai bună metodă pentru a vă depozita pâinea. Când este depozitată astfel, pâinea este foarte expusă la aer și tinde să se usuce mai repede. Nici măcar cutia de tablă sau metal, foarte populară în multe case, nu este cea mai bună modalitate de a o depozita.
Deci care ar fi soluția cea mai potrivită? Ideal ar fi să cumpărați (sau să vă faceți singur) o pungă de pânză care să vă ajute să păstrați mai bine restul pâinii pe care doriți să o consumați ulterior. În acest fel, va fi protejat de aerul ambiant și va rămâne moale mai mult timp. Există și o gamă de pungi special dedicate pâinii. Ca bonus, sunt solide, rezistente, reciclabile și durează câțiva ani!
Mic truc: în interiorul pungii, puteți adăuga o tulpină de țelină pentru a păstra pâinea și mai proaspătă și mai moale, de parcă tocmai a ieșit din cuptor.