Mare atenție! Acesta este unul dintre cele mai murdare lucruri din locuința ta.

Există un obiect în bucătărie pe care îl folosești zilnic. Este perfect inofensiv, dar deosebit de util pentru o sarcină specifică. Cu excepția, ceea ce probabil nu știai este că acesta este un teren de reproducere extrem de favorabil pentru bacterii. Din păcate, nu ne gândim niciodată să-l curățăm corect. Sau chiar să-l înlocuim atunci când este necesar. Află rapid despre ce este vorba!

CITEȘTE ȘI – Toată lumea trebuie să știe! Cum să scapi de muștele din bucătărie folosind trei ingrediente simple

Într-un studiu recent, cercetătorii au descoperit că acest accesoriu de bucătărie ar putea adăposti până la 54 de miliarde de bacterii pe centimetru cub (mai mult decât bacteriile regăsite pe toaletă).

Ar fi considerat chiar obiectul care acumulează cei mai mulți germeni acasă. Ai idee despre ce poate fi vorba? Pentru cei care au ghicit, este într-adevăr buretele de vase. De ce este atât de contaminat cu bacterii? Pur și simplu pentru că mediul său, umed și încărcat cu reziduuri alimentare, este foarte favorabil înmulțirii bacteriilor.

Sursa: Social media

Cât de des trebuie schimbat buretele de vase?

Este absolut necesar să-l curățați cât mai des posibil și chiar să schimbați buretele în mod regulat.După anumiți cercetători americani, cea mai eficientă modalitate de a distruge toate aceste bacterii este curățarea acestuia în cuptorul cu microunde sau să îl puneți direct în mașina de spălat vase.

Aceste dispozitive înlătură aproape 100% bacteriile, spun experții. De asemenea, ei recomandă clătirea acestuia cu apă și un strop de lichid de spălat vase după fiecare utilizare. Ceea ce mai trebuie să știți este că trebuie stors bine pentru a reduce umiditatea.

Cum să dezinfectați buretele în cuptorul cu microunde? Înmuiați buretele în apă și oțet (părți egale) și lăsați-l înăuntru la un program aleator timp de 1 minut.

Atenție : Nu puneți niciodată un burete uscat în cuptorul cu microunde, deoarece ar putea lua foc rapid!

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.