Au ieșit la iveală informații cutremurătoare. Se știe deja că omul legii nu se afla în misiune. De asemenea, el conducea cu o viteză mult peste limita legală în zona respectivă. După ce au apărut mai multe informații în spațiul public, Poliția Capitalei a făcut mai multe precizări.

1. Unde se ducea polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa

În spațiul public au apărut informații conform cărora în momentul în care a lovit cele două fete, polițistul se ducea la o unitate școlară. Poliția Capitalei a reacționat și a dezmințit aceste informații. Conform unui comunicat transmis de instituție, pe parcursul zilei de 13 ianuarie, polițistul participa la verificări privind modul în care sunt respectate măsurile de restricție în contextul Covid-19. Aceste verificări au avut loc la patru unități de învățământ, mai transmite instituția.

Ulterior, polițistul s-a deplasat pentru soluționarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidență a populației. În același timp, Poliția București ține să transmită faptul că polițistul nu se îndrepta spre vreo unitate de învățământ și nu urma sa susțină vreun curs.

De asemenea, Poliția Capitalei mai spune că la nivelul instituției, structura care are dreptul de a desfășura cursuri de educație rutieră este Biroul Educație Rutieră din cadrul Brigăzii Rutiere. Totodată, polițiștii din cadrul secțiilor, alături de structura de prevenire de la nivelul Poliției Capitalei, pot și desfășoară activități de educație antiinfractională, arată sursa citată.

2. Cum se simte fata care a supraviețuit accidentului

Reamintim de accidentul de pe data de 13 ianuarie, atunci când un polițist a accidentat două minore pe o trecere de pietoni din Sectorul 1. Una dintre fetițe, cea de 11 ani, a fost accidentată grav, fiind transportată la spital. Cea de 13 ani a decedat pe loc.

Mama Marinei, fetița care a supraviețuit, spune că micuța se simte bine. Operația la picior a reușit 100%, însă psihic au de lucrat.