Indiferent dacă îți faci singur unghiile sau le faci profesional, nu există o senzație mai bună decât o manichiură proaspătă.

Dar uneori pare că imediat după ce vopseaua se usucă, se ciobește din nou. Ești neglijent sau manichiura ta pur și simplu nu a fost făcută să reziste? După cum se dovedește, există o soluție ușoară pentru a vă asigura că culoarea unghiilor rămâne în stare mai mult decât doar câteva ore. Citiți mai departe pentru a afla ce recomandă manichiuristele și experții în frumusețe pentru a vă asigura că jocul cu unghiile rămâne puternic.

1.Nu aveți nevoie de produse scumpe

Acest truc simplu vă va face ca manichiura să dureze mai mult. Toate femeile trebuie să știe acest secret
Pixabay

Cel mai bun mod de a vă asigura că manichiura durează este surprinzător de ușor. Nu aveți nevoie de produse scumpe și nici nu trebuie să implicați un profesionist. În schimb, trebuie doar să te asiguri că unghiile tale sunt complet uscate.

Manichiurista de celebritate Julie Kandalec sugerează să încerci o manichiură fără apă pentru a-ți face unghiile să reziste. Dacă nu ai auzit de unul, nu ești singur. „Unghiile tale sunt ca un burete. Absorb apa și devin poroase, împiedicând manichiura să reziste”, explică directorul de creație fondator al celebrului Paintbox din New York.

Artistul de unghii, ale cărui clienți includ Selena Gomez și Mariah Carey spune: „Când unghia se micșorează pe măsură ce se usucă, oja nu se va micșora odată cu ea și de aceea se ciobește”.

Având în vedere acest lucru, ar trebui să renunți complet la înmuiere, fie la salon sau acasă. Dacă vă place să obțineți manichiură de la profesioniști, Kandalec vă recomandă să încercați o manichiură rusească. Deoarece nu folosesc ulei, balsam de cuticule sau apă, astfel încât lustruirea va dura mai mult.

2.Manichiura fără apă funcționează cu orice fel de lac de unghii

Rachel Apfel Glass a fondat un salon de manichie/pedie șic nelimitat GLOSSLAB. Care îi numără pe Neil Patrick Harris și Jennifer Garner drept fani. Guru-ul frumuseții este de acord că o manichiură fără apă este calea de urmat, indiferent dacă utilizați lac sau gel obișnuit.

După cum explică Glass, „Apa face ca placa unghiei să se extindă. Ceea ce face ca ocul să se ciobiască odată ce unghia se usucă și își asumă structura originală”.

Nu vă fie teamă să-i cereți manichiuristului să sară peste pasul de înmuiere pe care mulți încă se întorc. „Puteți solicita oricând un serviciu fără apă la orice salon”. Ar putea face toată diferența.

3.Contează și produsele pe care le folosești după manichiură

Expertul în frumusețe Saffron Hughes reamintește oamenilor să-și aplice din nou stratul superior la fiecare două sau trei zile. Vezi dacă poți ridica un strat de suprafață suplimentar de la salonul de unghii sau de la farmacie pentru a păstra culoarea.

4.Creme

De asemenea, veți dori să investiți într-o cremă pentru cuticule sau să folosiți ulei de cocos pentru a înmuia cuticulele. Și dacă aveți unghii casante, ar trebui să lucrați la întărirea lor. În acest fel, unghiile tale nu se vor rupe și nu se vor deteriora.

Mina-Jacqueline Au, CEO al Vivre SkinLabs, recomandă un întăritor de unghii pentru a proteja unghiile deteriorate de efectele umezelii, frecării sau distrofiei unghiilor. „Asta menține unghiile sănătoase. Iar când ai unghii sănătoase, ocul rămâne mai mult timp”, asigură ea.

5.Alege-ți cu atenție culoarea

În cele din urmă, asigurați-vă că verificați ce culoare folosește manichiurista. Puteți oricând să luați culoarea singur sau un dup pentru a remedia rapid orice jetoane mici care apar. Hughes spune că alegerea culorii este importantă pentru că „culorile expresive arată mai ușor creșterea, ciobirea și ruperea unghiilor”. Așa că alegeți un roz nud sau pal care va crește și va dura mai mult. În timp ce arta unghiilor arată cel mai bine imediat după, odată ce începe să se ciobișească, s-ar putea să-ți dorești să fi ales o culoare mai simplă.

Expertul în frumusețe și artistul de unghii Lina Buk este de acord că alegerea lacului poate fi cea mai importantă. „Când vine vorba de a-ți face manichiura să reziste. Nu toate lacurile sunt create la fel”, spune ea.