Reclamă

Tehnologia nu are doar părți bune și acest lucru se confirmă zi de zi. Într-adevăr, nu este un lucru neobișnuit să devenim victime ale unor hackeri care nu ezită să pună stăpânire pe datele noastre personale pentru a ne ataca conturile bancare. Într-adevăr, unii hackeri au pus la punct o tehnică pentru a păcăli utilizatorii de Windows și Android. Cum? Explicație în acest articol!

Poate că nu știți, dar, în calitate de utilizator de Windows și Android, ați putea fi victima unui atac de phishing.

Ce reprezintă această amenințare pentru utilizatorii de Windows și Android?

Sursa: Social media

A devenit o rutină zilnică faptul că ne folosim smartphone-urile sau computerele pentru multe lucruri. Printre acestea se numără ascultarea de muzică, vizionarea de seriale și filme sau citirea de cărți digitale. În plus, aceste dispozitive, fie că sunt bazate pe Windows sau Android, ne permit, de asemenea, să accesăm tot felul de site-uri web, fie că este vorba de informații, divertisment sau chiar cumpărături online. Iar hackerii au înțeles perfect acest lucru.

Într-adevăr, aceștia au dezvoltat o nouă tehnică pentru a păcăli utilizatorii de internet, în special utilizatorii de Windows și Android. Și iată cum o fac.

Un cal troian care vizează utilizatorii de Windows și Android

În calitate de utilizator de Windows sau Android, va trebui să fiți mai vigilent de acum încolo. Hackerii folosesc un cal troian numit ERMAC, care ar trebui să instaleze programe malware pentru a fura datele bancare și datele de identificare ale victimelor sale.

Această tehnică, care afectează dispozitivele Android și Windows, îi determină pe utilizatori să instaleze acest malware atunci când fac greșeli de scriere la introducerea unei adrese web. În acest moment, aceștia sunt direcționați către site-uri false aparținând hackerilor.

Crezând că se află pe domeniul real, aceștia își permit să descarce o aplicație care pare sigură. Din păcate, malware-ul este cel care le permite hackerilor să le acceseze informațiile personale. În total, nu mai puțin de 27 de mărci au fost falsificate prin această tehnică, inclusiv cunoscuta rețea de socializare TikTok, PayPal și Google Wallet.
Faptul că site-urile false sunt copii aproape identice ale site-urilor originale face ca această înșelătorie să fie dificil de detectat, mai ales că toți facem câteva greșeli de scriere la un moment dat.

Cum se pot proteja utilizatorii de Windows și Android?

Pentru a mări securitatea dispozitivelor Android și Windows, Microsoft a lansat „Microsoft Defender”. Este o soluție antivirus disponibilă pe Windows, macOS, Android și iOS. Scopul acestui software este de a controla securitatea mai multor dispozitive printr-o singură interfață. Aplicația oferă un tablou de bord care oferă o imagine de ansamblu a nivelului de protecție a diferitelor dispozitive, fie că este vorba de calculatoare, tablete sau smartphone-uri.

În cazul în care apar probleme, se trimit alerte de securitate. În funcție de platformă, caracteristicile variază. De exemplu, pe Android, Microsoft Defender oferă protecție antivirus și o opțiune de scanare pentru a detecta prezența programelor malware.

Pe PC-uri, Windows Defender oferă scanări complete și personalizate ale virușilor, precum și o funcție offline care vă scanează computerul înainte ca Windows să pornească. În plus, software-ul îi sfătuiește pe utilizatorii de Windows să ridice pragul de securitate al dispozitivelor lor, dacă este necesar.
În orice caz, nu ezitați să instalați un antivirus și să fiți vigilenți atunci când vă folosiți zilnic smartphone-ul sau calculatorul.


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro