Aerisirea spațiului tău rămâne un element important de făcut, chiar și în timpul toamnei și al iernii.
Din păcate, mulți dintre noi aleg sau uităm să nu deschidă ferestrele de teamă să nu răcească. Mai mult, cei care își aerisesc apartamentul în sezonul rece o fac adesea ineficient, riscând facturi excesive la încălzire.
De ce trebuie să aerisiți casa iarna?
Ventilația apartamentului va reînnoi aerul
Aerisirea regulată a apartamentului ne permite să „reciclăm” aerul din casă.
Lipsa aerului proaspăt are un efect negativ asupra noastră – ne deteriorează calitatea somnului, ne slăbește concentrarea, provoacă dureri de cap și ne face să ne simțim rău.
După cum arată cercetările, în fiecare zi, în fiecare oră, ar trebui să furnizăm corpului aproximativ 30 de metri cubi de aer proaspăt – aceasta este doza optimă pentru organism. Este foarte important să aerisești apartamentul chiar și atunci când este răcoros.
Aerisirea apartamentului înseamnă, de asemenea, că bacteriile și virușii au condiții mai dificile pentru a crește în interiorul nostru. Îi putem aduce înapoi cu noi de fiecare dată când venim acasă – din păcate, uităm să ne spălăm pe mâini și să lăsăm acești oaspeți nedoriți în casele noastre.
De asemenea, transferăm germenii pe haine sau pantofi. Într-o cameră încălzită iarna, este foarte ușor să înmulți bacterii sau viruși și să vă treziți cu o boală sezonieră atunci când imunitatea este slăbită.
Prin aerisirea apartamentului, scăpăm în mod regulat și de diverse substanțe chimice care pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre pe termen lung.
Aerisirea apartamentului va preveni, printre altele, dezvoltarea mucegaiului și a ciupercilor
Umiditatea este peste tot și provine din activitățile zilnice normale, cum ar fi gătitul, dușurile și băile fierbinți sau uscarea hainelor.
De ce este în pericol prea multă umiditate în apartament? În primul rând, ne deteriorează perete, tavanul și podele, tapetul, mobilierul sau covoarele dintr-o cameră cu prea multă umiditate. Apartamentul poate începe să simtă, de asemenea, un miros neplăcut de umezeală.
Umiditatea din apartament duce, de asemenea, la creșterea mucegaiului și a ciupercilor, care sunt dăunătoare sănătății. Ciupercile provoacă boli ale sistemului respirator și nervos, precum și ale pielii și contribuie la dezvoltarea alergiilor. Ventilația apartamentului este esențială pentru a preveni acest lucru.