După ce trece această perioadă, majoritatea oamenilor se apucă să țină tot felul de diete pentru a da jos kilogramele acumulate.
Unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din România, Mihaela Bilic, explică faptul că putem să evităm aceste situații neplăcute. Conform specialistului în nutriție, una dintre cele mai mari greșeli pe care le pot face oamenii este să mănânce tot ce au gătit pentru Paște la o singură masă.
Care este cea mai mare greșeală pe care o fac românii de Paște
Fiindcă nu spun stop atunci când trebuie, oamenii riscă să li se facă rău iar în unele cazuri ajung chiar la Urgențe.
”Cred că cel mai bine ar fi să încercăm să nu mâncăm totul la o masă. Aici este greșeala, nu neapărat că sunt multe feluri de mâncare, cât faptul că mâncăm mult o dată. Și mâncăm mult la o singură masă”, a declarat Bilic, la Pro TV.
Mihaela Bilic le dă un sfat prețios tuturor celor care vor să se bucure de masa de Paște fără să aibă surprize neplăcute. Este important să fim cumpătați și să mâncăm cu grijă. Dacă avem multe feluri de mâncare, nu trebuie să le terminăm pe toate în aceeași zi.
O soluție ar fi să facem pauze între felurile de mâncare mai grase. În plus, sunt două zile în care putem mânca tot ce gătim, nu trebuie să consumăm tot într-o singură zi.
Mihaela Bilic: Nu ne ia nimeni farfuria din față
„Nu ne ia nimeni farfuria din față. De ce spun că nu trebuie să mâncăm totul o dată? Pentru că în felul ăsta, luând-o treptat sau mâncând, nu știu, la 3-4 ore alt fel de mâncare putem să întindem pe perioada celor două zile tot meniul. Și cantitatea face diferența.” – spune medicul nutriționist.