Reclamă

Cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu încercarea de a pierde în greutate.

Există nenumărate abordări diferite prezentate ca fiind cea mai eficientă metodă și câteva diete de marcă care pretind că oferă cea mai rapidă sau mai durabilă opțiune.

Acestea sunt adesea numite „diete la modă”, deoarece tind să intre și să iasă din modă. Soluții precum dieta ketogenă (keto), care se concentrează pe aportul bogat în grăsimi, și dieta Atkins, renumită pentru abordarea săracă în carbohidrați, sunt două dintre acele tendințe de slăbire.

Dar eficacitatea acestor diete este adesea dezbătută de către dieteticieni și profesioniști medicali deopotrivă. De fapt, un studiu recent a evaluat o altă dietă populară și a constatat că de fapt nu are beneficii suplimentare pentru pierderea în greutate. 

1.Ceea ce mâncăm ne afectează nu numai greutatea, ci și riscul pentru anumite afecțiuni de sănătate

Această dietă populară nu te va ajuta să slăbești. Foarte multe femei o folosesc
Pixabay

Alimentele ne afectează corpul în mai multe moduri decât doar numărul pe care îl vedeți când pășiți pe cântar. Cercetările au arătat că diferite alimente și băuturi vă pot ajuta și dăuna sănătății. Un studiu recent sugerând că consumul de ceai ar putea reduce riscul de a dezvolta demență.

În schimb, s-a constatat că consumul de alimente foarte procesate are un impact asupra memoriei. Și ar putea expune mai mult la risc de boală. Menținerea unei diete sănătoase și asigurarea că ne alimentăm corpul în mod corespunzător poate fi o provocare. Motiv pentru care atât de mulți dintre noi apelăm la diete care oferă un plan specific sau o listă de restricții. Dar poate doriți să săriți peste o abordare populară, pentru că nu pare să facă mare lucru.

2.Restricționarea alimentației la anumite momente ale zilei nu s-a dovedit a fi eficientă

Probabil ați auzit termenul „post intermitent”, care include o abordare alimentară numită alimentație limitată în timp. Când urmează această dietă, alimentația este limitată la o perioadă de șase până la opt ore pe zi. Cercetătorii au emis ipoteza că mâncatul în timpul unei anumite ferestre se aliniază cu ceasul nostru circadian interior. Ceea ce ajută organismul să îndeplinească diferite funcții esențiale pe parcursul zilei.

Abordarea a demonstrat succes în subgrupuri mici de studiu, inclusiv șobolani și un grup mic de persoane cu obezitate, potrivit The New York Times. Dar un nou studiu a constatat că alimentația limitată în timp ar putea să nu aibă niciun efect real.

Descoperirile studiului au fost publicate în The New England Journal of Medicine pe 21 aprilie, cercetătorii au concluzionat că, la participanții cu obezitate, alimentația limitată în timp „nu a fost mai benefică în ceea ce privește reducerea greutății corporale, a grăsimii corporale. Sau a riscului metabolic decât restricția calorică zilnică”.

3.Cercetătorii au studiat pacienții timp de un an întreg

Cercetătorii de la Southern Medical University din Guangzhou, China au inclus un total de 139 de pacienți în studiu. Dintre care 118 au avut o vizită de urmărire la 12 luni. Toți participanții au urmat o dietă cu restricții calorice. Constând din 1.500 până la 1.800 de calorii pe zi pentru bărbați și 1.200 până la 1.500 de calorii pentru femei. Cu un grup urmând și o dietă cu restricții de timp, mâncând doar între 8 a.m. și 4 p.m.

Participanții din ambele grupuri au pierdut în greutate, cu o medie între 14 și 18 de lire sterline. Dar nu a existat nicio diferență semnificativă între cele două grupuri la 12 luni.

De asemenea, nu a existat nicio diferență atunci când s-au analizat talia, indicele de masă corporală (IMC). Masa corporală slabă, tensiunea arterială și factorii de risc metabolici. Când se analizează numărul de evenimente adverse în fiecare grup, nu au existat diferențe substanțiale nici acolo.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro