Un grav accident de circulație s-a produs vineri seara pe principala arteră de circulație din municipiul Râmnicu Vâlcea, Calea lui Traian, soldat cu decesul unui bărbat de 58 de ani și rănirea altor patru persoane, dintre care doi sunt copii. Coliziunea a implicat trei autoturisme, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru, a declarat că echipele de intervenție au găsit o persoană încarcerată, care a fost extrasă inconștientă și ulterior declarată decedată, după ce echipajele medicale au efectuat manevre de resuscitare fără succes. "Echipajele operative sosite la fața locului au constatat că în evenimentul rutier au fost implicate trei autoturisme și cinci ocupanți (trei adulți și doi minori), dintre care un adult încarcerat. Persoana a fost extrasă, inconștientă, și a fost predată echipajelor medicale, care au început manevrele de resuscitare. Din nefericire, cu toate eforturile depuse, cea de-a cincea persoană, de sex masculin, a fost declarată decedată", a menționat Albinaru.

Copiii implicati în accident, unul cu politraumatisme și celălalt fără mărci traumatice vizibile, precum și mama acestora, care a suferit răni ușoare, au fost preluați de echipajul SMURD și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Vâlcea. O altă victimă masculină, cu politraumatisme, a fost transportată la aceeași unitate de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Traficul pe Calea lui Traian a fost blocat total pentru a permite efectuarea cercetărilor de către poliție, în vederea elucidării circumstanțelor în care s-a produs tragicul eveniment.