46 de oameni au murit carbonizați într-un accident care a avut loc pe o autostradă din Bulgaria. Autocarul în care se aflau, înmatriculat în Macedonia, a luat foc ca o torță, după ce s-a lovit de o balustradă.

Tragicul accident din Bulgaria s-a produs după ora locală 02:00 (00:00 GMT), în apropiere de satul Bosnek. Vehiculul a lovit o balustradă și a luat foc. La bord erau 53 de pasageri dintre care doar 7 au supraviețuit, a anunțat Ministerul de Interne, citat de agenția de presă BTA.

Accident groaznic în Bulgaria. 46 de cetățeni din Macedonia de Nord au murit carbonizați

Printre victime se afla și cinci copii, a declarat șeful departamentului de siguranță împotriva incendiilor din cadrul Ministerului de Interne, Nikolai Nikolov, pentru televiziunea privată BTV din Bulgaria.

Cei șapte supraviețuitori ai tragicului accident din Bulgaria au fost internați cu arsuri grave. Un reprezentat al unui spital de urgență din Sofia a declarat că starea acestora este, în prezent, stabilă.

„Supravieţuitorii sunt traumatizaţi, şi-au pierdut apropiaţii, copiii. Au sărit pe geamuri”, a relatat Maya Arghirova, şefa Centrului pentru mari arşi unde se afla internați aceștia.

Accident groaznic pe o șosea din Bulgaria. 46 de oameni au murit într-un autocar care a luat foc: „Victimele au ars complet”
Twitter

Ministrul bulgar: „Victimele erau complet arse”

Bujar Osmani, ministrul de Externe al Macedoniei de Nord a declarat că autocarul se întorcea spre Skopje, după ce pasagerii fuseseră în excursie în capitala Turciei, Istanbul.

Deși inițial s-a scris că victimele provin din Macedonia de Nord,  poliția a anunțat că doar cei doi şoferi erau din Macedonia, în timp ce pasagerii erau „toţi albanezi”. 

„Singurul lucru clar este că autocarul avea plăcuţe de înmatriculare macedonene”, a comentat premierul bulgar interimar Stefan Ianev, care s-a deplasat la locul accidentului şi a refuzat să ofere detalii asupra cetăţeniei victimelor.

După ce a ajuns la locul unde tragicul accident din Bulgaria s-a produs, ministrul bulgar de interne, Boyko Rașkov, a declarat că trupurile victimelor erau „complet arse”, relatează BTV.

„Imaginile sunt terifiante”, a spus el, despre tragicul accident de pe autostrada aflată în Bulgaria.

„Şoferul a murit imediat, prin urmare nu era nimeni care să deschidă uşile” autocarului şi să le permită pasagerilor să se salveze din incendiu”, a explicat şeful poliţiei naţionale bulgare Stanimir Stanev, la un alt post.

Porțiunea de autostradă unde s-a produs tragedia este închisă circulației. Prim-ministrul Macedoniei de Nord Zoran Zaev l-a contactat deja pe omologul său bulgar pentru a discuta despre incident.