Un accident grav s-a produs, miercuri, în zona localității Ciolpani, județul Ilfov.

Un tânăr în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața, iar o tânără în aceeași vârstă a suferit răni în urma impactului. Mașina în care se aflau cei doi a ieșit de pe drum și s-a lovit de un pom.

Autoritățile au fost alertate cu privire la acest incident și au intervenit rapid. Polițiștii rutieri din Snagov și polițiștii Serviciului Rutier Ilfov s-au deplasat la fața locului pentru a investiga cauzele accidentului.

Primele verificări au arătat că autoturismul a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un pom aflat în afara părții carosabile.

Echipajele medicale și pompierii militari au fost și ei prezente la locul accidentului. Din păcate, una dintre victime, conducătorul auto, a fost declarat decedat de către medici.

Pentru pasagera din mașină, se efectuează operațiunea de descarcerare. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul rutier.

Accident grav pe DN1! Un tânăr de 23 de ani și-a pierdut viața

Circulația rutieră este restricționată pe prima bandă a sensului de mers către București, în urma acestui incident. Valorile de trafic sunt ridicate, iar Centrul Infotrafic avertizează șoferii să fie atenți și să respecte indicațiile autorităților pentru a evita alte evenimente nedorite.

Tendința descendentă a accidentelor rutiere în România în ultimii 10 ani

În ultimii ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a numărului de accidente rutiere, decese și răniți grav. Potrivit statisticilor realizate de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și făcute publice duminică, anul 2023 a înregistrat cel mai mic număr de accidente și victime din ultimii 10 ani.

Statisticile arată că, în comparație cu perioada similară a anului 2022, în 2023 s-au înregistrat cu 4% mai puține accidente rutiere. Această tendință descendentă este încurajatoare și demonstrează eforturile depuse în domeniul siguranței rutiere. Cu toate acestea, este important să se continue promovarea și implementarea măsurilor de prevenție și educare în trafic.

Scăderea numărului de decese și răniți grav

Pe lângă scăderea numărului de accidente rutiere, s-a înregistrat și o scădere semnificativă a numărului de persoane decedate și rănite grav. Comparativ cu anul 2022, în 2023 s-au înregistrat cu 9% mai puține persoane decedate și cu 5% mai puține persoane rănite grav. Aceste cifre reflectă eforturile depuse pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere și promovarea comportamentului responsabil în trafic.

Cauzele principale ale accidentelor rutiere grave

Analizele realizate la nivelul Direcției Rutiere indică faptul că nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina pietonilor, indisciplina bicicliștilor și neacordarea priorității de trecere sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere grave. Aceste constatări subliniază importanța respectării regulilor de circulație și necesitatea unei educații rutiere adecvate pentru toți participanții la trafic.