Reclamă
Reclamă

Inspectorii ITM care fac verificări cu privire la accidentul în care patru copii au fost răniți după ce cablul unei tiroliene s-a rupt într-un parc de distracții din Hunedoara au descoperit că instalația nu avea toate avizele, iar cablul metalic nu era bine prins în bridele de siguranță.

Patru copii, cu vârste între 7 și 12 ani, au fost răniți după ce cablul de siguranță al unei instalații de agrement s-a rupt cu ei. Copiii au căzut de la înălțime și a fost nevoie de intervenția mai multor ambulanțe și a unui elicopter SMURD, care a dus copiii la spital.

Un copil de 7 ani a fost luat cu elicopterul SMURD și transportat la spitalul din Hunedoara. Ceilalți trei au fost duși cu ambulanțele la spitale din Deva și Hunedoara.

Reclamă

Lucian Morogan, reprezentant al ISU Hunedoara: „Au suferit mai multe traumatisme prin cădere de la înălțime. Practic, din primele informații, s-a rupt cablul tirolienei, iar cei patru au căzut de la o înălțime de 2, 2,5 metri. Părinții au privit cu groază cum copiii lor cad odată cu instalația.”

Un părinte a declarat: „Înălțimea era mică, dar suficient să se accidenteze copiii noștri. Cei de la parc au spus că nu fac nicio declarație, nu-și asumă nimic, fiecare dă vina unul pe altul, au angajați de origine nepaleză, au dat vina pe ei. Acuma, sperăm să se rezolve.”

Digi24 l-a contactat pe proprietarul parcului de distracții, însă acesta nu a oferit detalii despre ce s-a întâmplat. Florin Ianc, patronul parcului de distracții, a declarat: „Nu pot acum sunt cu ITM-ul, Poliția, n-am nicio șansă să vorbesc la telefon acum.”

Inspectorii ITM au descoperit că șuruburile care fixau cablul nu erau strânse bine. În plus, instalația nu avea toate avizele de funcționare. Adrian Florin Bozdog, inspector șef al ITM Hunedoara, a precizat: „Din primele constatări reiese că acea instalație nu avea avizul ISCIR și vom dispune sistarea acelui echipament. Astăzi se făceau lucrări de înlocuire a acelei instalații. Probabil și nu vreau să mă antepronunț, nu au fost strânse bridele de prindere a cablului, acesta scăpând din bridele respective și atunci sistemul de ancorare a căzut la sol atrăgând după el și copiii.”

Carla Strujan, reprezentant al Inspectoratului Județean de Poliție: „Din primele cercetări preliminare, s-a constatat faptul că un cablu aparținând tirolienei s-a rupt. Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.”

Potrivit medicilor, starea copiilor este stabilă.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro