Accident grav în gara Galați! Un tren personal a fost lovit cu putere de locomotiva care urma să îl preia.

Ultima oră! Un accident feroviar grav s-a produs sâmbătă seară în Galați, în gară. Un tren personal a fost lovit de locomotiva care urma să îl preia. Potrivit primelor informații citate de Antena 3 au fost rănite patru persoane, iar două dintre acestea se află în stare gravă. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, o locomotivă a lovit vagonul unui trec care urma să plece în această seară din Gara Galați.  

Sursa citată a anunțat că au fost rănite patru persoane, dintre care una s-ar afla în stop cardio-respirator. O altă persoană este încarcerată.

Accident grav în gara din Galați

Accident feroviar grav în gara din Galați. Două persoane se află în stare gravă

Patru persoane, rănite grav

În urma impactului, două dintre persoanele rănite, o femeie și un bărbat, au fost rănite grav. Una dintre victime a suferit un stop cardio-respirator și a fost resuscitată la fața locului. Cealaltă persoană a rămas încarcerată. Ambele persoane au fost transportate la spital. 

Directorul CFR Călători a declarat că locomotiva urma să fie cuplată la tren și a intrat cu viteză în vagon. 

„Accidentul a avut loc când s-au făcut manevrele de cuplare a locomotivei cu trenul care urms să plece la Mărășești. Din cauza vitezei mari, locomotiva a lovit violent un vagon. Nu știm ce s-a întâmplat, mecanicul, care este unul dintre cei mai buni, cu experiență, urmează să fie audiat”, a spus reprezentantul CFR. 

Se pare că locomotiva avea o viteză de 30-35 kilometri la oră, deși viteza pe care ar fi trebuit să o aibă era de 10 kilometri la oră. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.